Nova ulaganja u putnu infrastrukturu

Petrovac

Društvo

Nova ulaganja u putnu infrastrukturu

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpisan ugovor o izvođenju radova na putnoj infrastrukturi na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi.

Ugovor su u Ministarstvu privrede potpisali Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi i Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede. 

Vrednost ugovora iznosi nešto više od 58 miliona dinara sa pdv-om. Po  ugovoru lokalna samouprava je izdvojila 34 miliona dinara, a  nadležno ministarstvo oko 24 miliona dinara.  

Ministarstvo privrede je tokom februara raspisalo javni poziv za prijavu projekata za podršku unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture – „Gradimo zajedno“ za 2017. godinu na kojem je aplicirala i lokalna samouprava opštine Petrovac na Mlavi sa zbirnim projektom za izgradnju novih puteva.  

Projektom je predviđeno da se asfaltiraju sledeći putni pravci: Lokalni put Malo Laole – Veliko Laole, krak puta od Izvorišta „Malo Laole“ do postojećeg kolovoza lokalnog puta kroz Malo Laole, put za „Veliko Polje“ – kroz naselje Busur, Ždrelo – put ka centru sela od državnog puta IIA reda, Knežica – Put za Strelište, i više deonica u naselju Šetonje. 

Javni tender sprovelo je Ministarstvo privrede, a na osnovu najpovoljnije ponude izabrana je grupa izvođača PD „Srmeks“ d.o.o. Petrovac na Mlavi i „Arbag“ d.o.o. Aranđelovac. 

Nakon izvedenih radova opština Petrovac na Mlavi dobiće  5,5 kilometara novih saobraćajnica.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top