Nov put u Ranovcu

Petrovac

Događaji

Nov put u Ranovcu

Foto: petrovacnamlavi.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

U Ranovcu, u saobraćaj pušten novoizgrađeni putni pravac dužine preko 900 metara.

Radove na ovoj deonici finansirala je Vlada Republike Srbije preko Nacionalnog saveta Vlaha.

Svečanom otvaranju puta, pored brojnih meštana, prisustvovalo je rukovodstvo lokalne samouprave predvođeno predsednikom opštine Duškom Nedinićem.

Događaju su prisustvovali i predsednik Skupštine Milanče Aćimović, pomoćnici predsednika opštine Saša Živojinović, Boris Gvozdić, Dobrica Milosavljević kao i predsednik Nacionalnog saveta Vlaha Radiša Dragojević.

U poslednjih desetak godina, Ranovac je dobio oko 30 kilometara novih asfaltnih puteva ali, kako je ovo najveće selo u Srbiji, koje ime ogromnu putnu mrežu, ima još dosta puteva za asfaltiranje.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić je u izjavi za medije rekao da je ovo još jedna velika pobeda opštinskog rukovodstva i veliki doprinos razvijanju lokalne infrastrukture.

„Mi smo u Ranovac dosta uložili 2017. godine. Preko paketa mera i programom sa Ministarstvom privrede planiramo da uradimo još jedan veći put gde postoji veliki broj domaćinstava. Mi ćemo se voditi logikom da tamo gde žive ljudi, treba da učinimo sve i omogućimo im što bolje uslove za život, kako u pogledu puteva tako i u pogledu elektro distribucije, u šta smo u 2017. godini već imali velika ulaganja u opštini Petrovac na Mlavi“, kazao je Nedinić.


Duško Nedinić predsednik opštine

Predsednik nacionalnog saveta Vlaha Srbije Radiša Dragojević je rekao da je putna mreža u opštini Petrovac na Mlavi dosta razuđena i da je u prethodnih deset godina, preko 200 kilometara puta modernizovano, a novo opštinsko rukovodstvo je od 2016. godine nastavilo sa tom praksom.

Nacionalni savet Vlaha Srbije, čije je sedište u Petrovcu na Mlavi, zajedno sa Pokretom Vlaškog ujedinjenja podneli su zahtev Putevima Srbije da, koliko je to moguće, dobijemo po naseljima gde je pretežno vlaško stanovništvo modernizaciju puteva koji su od značaja za sve građane, a ne samo za pripadnike manjinskog naroda. Zahvaljujući razumevanju ljudi iz Puteva Srbije i Nadzornog odbora preduzeća čiji sam ja član, mi smo dobili modernizaciju puteva u Manastirici, Kladurovu, Vitovnici i Ranovcu. Put Ranovac – Stačevo bi trebao da se u narednom periodu nastavi i poveže ova dva sela. Ali, on ne povezuje samo dva sela već i dva regionalna puta. Želim da podvučem to što je i predsednik opštine rekao da zajedničkim snagama nastavimo da ulažemo u našu opštinu koliko je to moguće. Mi kao nacinalni savet, lokalna samouprava koja ima odličnu saradnju sa Vladom Srbije i narodni poslanik, u narednom periodu moramo da obezbedimo sve što je u interesu naših građana – rekao je Dragojević.


Radiša Dragojević predsednik NSV

 • Nov put u Ranovcu
 • Nov put u Ranovcu
 • Nov put u Ranovcu
 • Nov put u Ranovcu
 • Nov put u Ranovcu
 • Nov put u Ranovcu
 • Nov put u Ranovcu
 • Nov put u Ranovcu
 • Nov put u Ranovcu
 • Nov put u Ranovcu
 • Nov put u Ranovcu
 • Nov put u Ranovcu

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top