Nov koncept –  spa turizam

Požarevac

Događaji

Nov koncept – spa turizam

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Viminacijum je bio domaćin osmog Regionalnog foruma wellness i spa industrije Centralnoevropske inicijative.

Svetlana Milutinović, pomoćnica gradonačelnika zadužena za urbanizam, sa članovima Gradskog veća i direktorima javnih ustanova priredila je prijem za učesnike foruma. 

„Grad Požarevac je prepoznao značaj razvoja turizma i trenutno je u izradi studija opravdanosti ulaganja u turizam. Jedan od najvećih potencijala je upravo arheološko nalazište, gde je forum održan. Učesnici će obići i ostale znamenitosti u Požarevcu, pre svega ergelu „Ljubičevo”, drugi turistički ogroman potencijal“, rekla je Milutinović.


Svetlana Milutinović pomoćnica gradonačelnika zadužena za urbanizam

Na forumu je promovisan Viminacijum kao najočuvanija rimska terma Srbije, najverovatnije i na Balkanu. 

Pored toga, biće promovisani ostali sadražaji i atrakcije, što po rečima Nataše Ranitović, predsednice Klaster wellness Srbije, Požarevac i te kako zaslužuje.

„Forum je imao za cilj održivi razvoj zdravstvenog, wellness i spa turizma u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana koje pretenduju da budu lideri u regionu. Imamo veliki potencijal za razvoj, ali komparativne, treba da pretvorimo i u konkurentske prednosti“, kazala je Ranitović.


Nataša Ranitović predsednica Klaster wellness Srbije

Tema ovogodišnjeg foruma bila je kako povezati rimsku spa kulturu i tradiciju dugu dve hiljade godina i primeniti ih u savremenom konceptu, u autentičnom spa proizvodu na našim prostorima, kako bi taj turistički proizvod bio brend koji će privući domaće, a posebno strane turiste.


Učesnici foruma sa domaćinima

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top