Nemci zainteresovani za Viminacijum i Dunav

Požarevac

Turizam

Nemci zainteresovani za Viminacijum i Dunav

Foto: Turistička organizacija grada Požarevca

How Good Of A Friend Are You Really?

Pod okriljem Turističke organizacije Srbije, prvi put ove godine na najvećem svetskom sajmu turizma ITB Berlin od 8. do 12. marta, učestvovala je i požarevačka organizacija.

Celokupna turistička ponuda Srbije je predstavljena na sajmu na kojem je učestvovalo oko 10.000 izlagača iz 187 zemalja. 

Na štandu TOS-a najbolje iz svoje turističke ponude predstavile su organizacije iz Beograda, Novog Sada, Čačka, Zlatibora, Niša, Dimitrovgrada, Despotovca i, naravno, Požarevca, te brojne privatne agencije i hoteli, ali i nacionalna avio-kompanija Air Serbia.

„Berlinski sajam, zahtevao je potpunu posvećenost i konstantan rad i prisutnost. Interesovanje za arheologiju, odnosno Viminacium, kao i crkve i manastire našeg kraja, bilo je veliko. Pored ovoga, Turistička organizacija grada Požarevca predstavila se filmovima, ali i promotivnim materijalom o Mileni Pavlović Barilli, Narodnom muzeju u Požarevcu, Okružnom zdanju, orkestru Gvardia, GANIP, kao i projektima ARCHEST, LJKI.... 


TOG Pozarevac

Ovo je bila odlična prilika da se započne nova etapa u razvoju turizma našeg kraja, promociji Grada i njegovih turističkih potencijala, kao i istorijskih i kulturnih vrednosti koje posedujemo“,  zapisano je na Fejsbuk stranici TO Požarevca.

Na sajmu su predstavljene novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na aktivan odmor u prirodi, a sa obzirom na to da je nemačko tržište, za nas posebno zainteresovano zbog blizine Dunava. 
Nemački turisti su poznati i kao kamperi i biciklisti, i za njih područje Braničevskog okruga i Požarevca može predstavljati izuzetno dobru lokaciju za odmor. 

Predstavili smo naše manifestacije, gastronomsku ponudu i aktivnosti, sve u saradnji sa Dunavskim centrom za kompetenciju. Nemačka godinama predstavlja jedno od najvažnijih tržišta za turizam Srbije, sa obzirom na to da je u 2016. godini zabeleženo 63.935 dolazaka turista iz ove zemlje, što je pet procenata više u odnosu na prethodnu godinu, a da su pritom ostvarili 128.897 noćenja. 

Pored toga,  još 18.940 nemačkih turista posetilo je našu zemlju brodovima Dunavom.

Štand TOS-a posećivali su kako privrednici, koji su nudili svoje usluge i saradnju, tako i privatni turisti, koji su na različite načine želeli da dođu do Srbije ili kroz nju prođu.

Ostvareno je puno novih kontakata kada se radi o promociji naših lokaliteta, a sve u cilju da već od naredne godine, kroz ugovorene sastanke sa privrednicima koji posećuju ovaj najveći svetski sajam, dogovorimo dalje korake i dovedemo još više stranih turista u naš grad.


Jelana Vukazic direkor TOG Pozarevac na sajmu

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top