Nedinić: „Slobodu smo dobili u amanet”

Petrovac

Događaji

Nedinić: „Slobodu smo dobili u amanet”

Foto: petrovac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Obeležena 73. godišnjica od Dana oslobođenja Petrovca na Mlavi.

Na spomenik palim borcima u gradskom parku u Petrovcu na Mlavi, vence su položili delegacije opštine, vojske i policije, članovi boračkih organizacija. 


Polaganje venaca

„Danas, s ponosom odajemo počast našim precima, koji su stvarali istoriju dostojanstveno i hrabro, ne ostavljajući nam na teret da se bilo kome izvinjavamo i da se stidimo prošlosti. Mi smo u amanet dobili slobodnu zemlju i slobodu da sami odlučujemo šta je za nas dobro, a šta nije. 

Najmanje što možemo uraditi u znak zahvalnosti je da to nikada ne zaboravimo, da svakoj generaciji prenosimo naše znanje o prošlosti, ali i da usađujemo ljubav prema svojoj zemlji i otadžbini. To je jedini pravi način koji može opravdati žrtvu koju su naši prethodnici podneli. 


Svečana akademija

Da zanemarimo večite podele i da se potrudimo da budemo što bolji sugrađani jedni drugima, što bolje komšije, što bolja lokalna vlast na kraju krajeva, da volimo našu zemlju, jer u drugu možemo otići, ali nikada neće biti naša kao što je ova u kojoj smo rođeni”, rekao je Duško Nedinić predsednik opštine Petrovac na Mlavi na svečanoj akademiji koja je održana u holu Srednje škole „Mladost“ .


Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top