Nedinić: Radili smo najbolje što smo mogli

Petrovac

Događaji

Nedinić: Radili smo najbolje što smo mogli

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Rukovodstvo Petrovca organizovalo je novogodišnji prijem za direktore javnih preduzeća i ustanova, privatnike i privrednike sa kojima lokalna samouprava uspešno sarađuje.

Okupljene je najpre pozdravio predsednik SO Petrovac na Mlavi, Milanče Aćimović, a potom je emitovan dokumentarni film o rezultatima rada opštinske vlasti u 2017. godini.

Nakon toga, prisutnima se obratio i predsednik opštine Duško Nedinić.

“To što i ove godine zajedno obeležavamo odlazeću godinu, pokazatelj je da imamo prijatelje sa kojima smo ujedninjeni oko ideje i vizije za napredak i boljitak. Ne sumnjam da je svako od vas ove godine radio najbolje što je mogao za sebe, svoju decu i porodicu, posao, a samim tim i celu našu opštinu i njene građane. Mi, iz opštinskog rukovodstva smo takođe, uložili veliki napor da radimo i izgradimo opštinu, ništa manje nego kao da smo za svoju porodicu radili. Sa svakim projektom koji smo radili, nastojali smo da bude od širokog značaja, sa posebnim akcentom na privredu i razvoj turizma. Zato smo rekonstruisali državni put od Kališta ka Petrovcu, zato ćemo sledeće godine raditi put Petrovac – Krepoljin, zato smo obnavljali vodovod, trafostanice, kanalizacione mreže i tako dalje…Ali smo mislili i na stare, podržavali uspešne mlade ljude, mlade sa dobrim idejama i sportiste. Za posebnu pohvalu je budžetsko stanje naše opštine. Godinama se nije desilo, da najveći deo obaveza koje smo preuzeli, budu izmirene, skoro sva dugovanja, bilo prema školama, javnim preduzećim ali i ustanovama su izmirene. Mislim da, kada se osvrnemo na ovu 2017.godinu, nemamo razloga za nezadovoljstvo.

Znak da smo na dobrom putu, ogleda se u fenomenalnoj saradnji koju mi kao opština imamo sa državnim vrhom. Sarađivali smo sa nekoliko ministarstava, tu su i naši prijatelji iz Kancelarije za javna ulaganja i mnogi drugi. Najveća podrška svakako, došla je od predsednika republike, Aleksandra Vučića, koji je svaki naš projekat prepoznao kao nešto dobro i neophodno opštini i koji je najvećim delom pomogao da se obezbede sredstva. Mislim i da se u istoriji naše opštine nije desilo da se ovom brzinom rešavaju ključni problemi, a da pritom obaveze budu izmirene.

Ipak, meni je drago, da u novu godninu ulazimo okruženi ovakvim prijateljima i poslovnim partnerima. Želim da se ova podrška, poštovanje i poverenje nastave. Da nastavimo da gradimo i rekonstruišemo. Želim vam da imete vere u nas, da budete puni optimizma, jer je onda sve lakše ostvariti. Imajmo uvek na umu reči našeg književnika DuškaRadovića – Nemojte raditi ono čega bi se vaši roditelji stideli, i čega će se vaša deca sutra stideti, poštujte druge ljude i nemojte ih proglašavati prijateljima samo onda kad su vam potrebni.

Na kraju želim svima vama, kao i svim građanima opštine Petrovac na Mlavi ono što je najvažnije, a to su zdravlje, sreća, ljubavi i sloga u porodici – kazao je Nedinić čestitajući novogodišnje i božićne praznike.  

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top