Naselje Laznica domaćin proslave Dana opštine Žagubica

Žagubica

Događaji

Naselje Laznica domaćin proslave Dana opštine Žagubica

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Žagubica u utorak, 25.septembra, obeležava svoj dan.

Najpre će biti položeni venci na spomen obeležja žrtvama palim u narodnooslobodilačkim borbama u svim naseljima od strane boračkih organizacija opštine i predstavnika lokalnog rukovodstva. I ove godine neće izostati otvaranja renoviranih objekata i asfaltiranih puteva.

Prema rečima predsednika Skupštine opštine Žagubica, Olivere Pauljeskić, za 10 sati planiran je obilazak preduzeća „Ambalažerka“ u Osanici, koje će uposliti još radnika sa teritorije opštine, u 11 sati je svečano otvaranje rekonstruisane Srednje Tehničke škole u Žagubici, zatim otvaranje puta Žagubica-Kamenica-Laznica i renoviranog Doma kulture u Laznici, nakon čega će uslediti svečana sednica SO Žagubica, čiji je početak zakazan za 13 časova.

Dan opštine će se, odlukom opštinskog rukovodstva, svake godine obeležavati u drugom naselju – pre dve godine svečana sednica SO održana je u Krepoljinu, ove godine domaćin je naselje Laznica, dok će naredne godine centar zbivanja najvažnijeg dana u godini biti – Suvi Do, a glavni akteri obeležavanja Dana opštine su upravo meštani ovih i svih ostalih naselja.

Na svečanoj sednici biće potpisana i povelja bratimljenja opštine Žagubica sa opštinom Šamac i to će biti obnavljanje saradnje koja je postojala davnih osamdesetih godina. Takođe, biće dodeljena i priznanja najznačajnijim pojedincima i pravnim licima koja su doprinela razvoju opštine Žagubica u proteklom periodu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top