Nakon podizanja crkve, na redu su vodosnabdevanje i gasifikacija

Veliko Gradište

Događaji

Nakon podizanja crkve, na redu su vodosnabdevanje i gasifikacija

Foto: velikogradist.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Meštani Češljeve Bare, nedavno su, sa gostima, proslavili završetak prve faze radova na novoj crkvi, započetoj početkom prošle godine.

Svečanosti su prisustvovali i episkop braničevski Ignatije i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.


Obilazak novosagrđene crkve

„ Ostvarili smo ono što smo zacrtali kada smo započeli izgradnju crkve. Očigledno je da je crkva ujedinila građane Češljeve Bare i oni su našli načina, da pored ovog teškog vremena, izdvoje sredstva.  Ja se nadam da ćemo naredne godine, kako je planirano sa Mesnom zajednicom, da dovedemo objekat do kraja, da ga osveštamo i predamo narodu na upotrebu“, rekao je Milić. 

On je najavio i radove na uređenju krova Doma kulture koji počinju ovih dana, popravku seoskih puteva kao i druge aktivnosti u selu.

„Mi smo imali višedecenijski san koji se polako ostvario zahvaljujući našim radnicima u inostranstvu koji su dali velika sredstva, oko 70 hiljada evra, zatim opštini, koja je obezbedila dva miliona dinara i našem meštaninu iz Švedske koji je donirao pet hiljada kruna, iako je otišao iz sela.“ rekao je Živorad Ilić, predsednik Mesne zajednice Češljeva Bara.


Živorad Ilić predsednik Saveta MZ Ćešljeva Bara i Dragan Milić predsednik opštine Veliko Gradište

Završeni su zidarski poslovi, pripremaju se limovi, a do kraja godine biće postavljen i bakarni sloj na krovu, za šta radovi iznose 30 hiljada evra. Od toga nedostaje još pet hiljada koje je, ovom prilikom, obećao predsednik opštine. 

Milić je najavio i druge radove značajne za opštinu: 

„Sledeća aktivnost je dovođenje pijaće vode u sva sela opštine. Uredili smo vodoizvorište i dobili 120 litara zdrave pijaće vode u sekundi, po evropskim standardima. Sredstvima Evropske unije, od 4,5 miliona evra, uređeni su fabrika vode, bunari, trafostanica, 8,5 kilometara cevovoda ispod Srebrnog  jezera i rezervoar iznad Kumana“, podsetio je Milić.

Sledeća faza je da taj vodovod ide prema selima u čitavoj opštini. Predsednik je rekao da je za ovu investiciju očekuje pomoć Ministarstva poljoprivrede, gde su obavljeni razgovori, kao i pomoć od evropskih sredstava. Takođe, druga velika investicija koja prati opštinu je gasifikacija.  U planu je da se na proleće postavi cevovod. 

„Urađen je čitav grad i Beli Bagrem, naselja prema Stigu se završavaju ovih dana, urađeno je Požeženo i deo Kusića. Na proleće ide gasifikacija prema Makcu i 2019. bi trebalo da dobijemo gas u svim naseljima“, kazao je prdsednik opštine.

Osim ovih, u opštini Veliko Gradište u toku je i niz manjih radova kao što su uređenje puteva i asfaltiranje ulica.

„Ove godine je asfaltirano oko 20 kilometara seoskih ulica i oko četiri i po kilometara gradskih što nije urađeno od rata do sad“, naveo je predsednik opštine. Dobar primer dali su meštani Doljašnice, Češljeve Bare i Ljubinja koji su se angažovali i prikupili dodatna sredstva za asfaltiranje. 

Nastavljamo  sa afirmisanjem sportskog turizma gde su u košarkaškom kampu na Srebrnom jezeru još tri terena presvučena tartanom, a počeli su i radovi na sportskoj hali koja košta milion evra. Nadam se da će hala biti završena do početka takmičarske sezone u julu naredne godine te da će, sa četiri vrhunska terena, to biti jedan od najlepših sportskih kampova ne samo u Srbiji već i u Evropi“, rekao je Dragan Milić.

Ovom prilikom, Milić je pozvao savete mesnih zajednica da na vreme organizuju svoje građane i dostave godišnje planove kako bi, zajedno sa opštinom, iste i realizovali.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top