Naknade za porodilje i poklon lokalne samouprave

Veliko Gradište

Društvo

Naknade za porodilje i poklon lokalne samouprave

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Šest porodilja sa teritorije opštine Veliko Gradište primilo novčane naknade.

Roditeljima koji su rođenjem deteta ostvarili pravo na pomoć dodeljene su, na prijemu kod predsednika opštine, jednokratne novčane naknade, autosedišta za bebe i karte za besplatan parking u gradu.

Čestitavši im na prinovi, (pet dečaka i jednoj devojčici) Dragan Milić je rekao da se naknada dodeljuje majkama koje imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15 hiljada dinara, za drugo 20 hiljada dinara, a treće i naredno po 25 hiljada dinara.

Pored toga, nezaposlene majke dobijaju i roditeljski dodatak u iznosu od 50 hiljada dinara.

“Za svako novorođeno dete obezbedićemo i auto sedište zbog bezbednosti u saobraćaju, a vi znate koliko je to važno. Opština učenicima koji ispunjavaju uslove daje besplatnu užinu, prevoz, jednom mesečno i prevoz studentima kojima dajemo i stipendije za studiranje. Na kraju školske godine najbolji učenici na republičkim takmičenjima nagrađeni su vrednim vaučerima za kopovinu laptopa ili kompjutera“ podseća Milić.


Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište

Prijemu su prisustvovali direktorka JPK “Dunav“ Ljubica Mitić, načelnica Opštinske uprave Suzana Đorđević, direktorka Centra za socijalni rad Neda Brajković, službenica CZSR Miomira Skočić, kao i rukovodioci Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove i prosvetni inspektor Sanja Stojadinović i Odeljenja za opštu upravu, Vesna Milanović.


Pakazao svoje umeće

Pomoć je primilo pet roditelja za drugo i jedan za prvo dete, dok su četiri porodilje nezaposlene majke.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top