Najviše učesnika na „Tucijadi“ do sada

Žagubica

Događaji

Najviše učesnika na „Tucijadi“ do sada

Foto: yuotube

How Good Of A Friend Are You Really?

Tucijada je po peti put održana u porti crkve Svete Trojice u Žagubici.

Ova manifestacija je jedna od najznačajnijih u toj homoljskoj opštini. Ovogodišnje takmičenje trećeg dana Vaskrsa, okupilo je najveći broj učesnika do sada, čak 200. Prvi put su učestvovali i mališani iz predškolske ustanove „Poletarac“.


Praznik za sva čula

Žagubičke domaćice iz raznih udruženja žena iz potrudile su se da takmičenje bude što šarenije, pokazavši veliku kreativnost kada su u pitanju bojenje jaja i aranžiranje uskršnjih korpi.

 „Cilj manifestacije je podizanje kvaliteta društvenog života na viši nivo, jačanje takmičarskog duha kod mladih koji tako imaju prilike da spoznaju svoj karakter, kako u pobedi, tako i u porazu. Gleadajući ovoliki broj veselih lica, možemo da kažemo da Homolje ima dobru perspektivu i sigurnu budućnost“, rekao je Vladan Lazić, direktor Turističke organizacije opštine Žagubica.

Najlepše obojena jaja delo su Udruženja žena „Nezaborav“ iz Laznice, a titula za najlepšu korpu pripala Udruženju žena „Homoljke“ iz Žagubice.


Vredne domaćice obojile i zasladile manifestaciju

U takmičenju u tucanju uskršnim jajima najbolji je bio Lazar Berisavljević iz Žagubice, drugo mesto je pripalo Matejasu Jovanoviću iz Žagubice, treće Bogdanu Miloševiću iz Izvarice.

Organizator manifestacije je Turistićka organizacija u saradnji sa KPC „Jovan Šerbanović“ iz Žagubice, a pokrovitelj opština Žagubica.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top