Najveća peć za proizvodnju kreča u Srbiji biće izgrađena u Kaoni

Kučevo

Privreda

Najveća peć za proizvodnju kreča u Srbiji biće izgrađena u Kaoni

Foto: eKucevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Peć bi bila izgrađena po najsavremenijoj tehnologiji, najavljuje jedna od vodećih svetskih kompanija za proizvodnju kreča.

Na radnom sastanku koji se održan u kabinetu predsednice opštine Kučevo, kineski partneri upoznali su svoje domaćine sa planom da se u Kaoni izgradi nova peć za proizvodnju kreča kapaciteta 600 tona za 24 časa , što bi značila da bi bila najveća u Srbiji. Peć bi bila izgrađena po najsavremenijoj tehnoligiji.  

Takođe, planira se i rekonstrukcija postojećih peći na mazut. Dogovoreno je da se formira zajednički radni tim koji će se sastajati svakih petnaest dana,  a lokalna samouprava opštine Kučevo će pružiti svu logostičku podršku iz svoje nadležnosti koja može doprineti realizaciji ovog projekta.

Radnom sastanku prisustvovali su predstavnici HBIS GROUP ( kineske kompanije, vlasnik Železare iz Smedereva), lokalne samouprave, direktor  HBIS  Ogranka Kučevo Zoran Đokić i  predstavnici rukovodećeg  tima  kompanije GANGGYUAN d.o.o. Smederevo, koja je jedna od vodećih svetskih firmi za proizvodnju kreča.

Lokalnu samoupravu zastupali su  zamenica predsednice opštine, Mica Lukić Radenković, i rukovodilac Kancelarije za LER, Nenad Šulejić.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top