Najbolji zečiji gulaš kuva se u Topolovniku

Veliko Gradište

Događaji

Najbolji zečiji gulaš kuva se u Topolovniku

Foto: TO Veliko Gradište

How Good Of A Friend Are You Really?

U Topolovniku održana sedamnaesta „Jepurijada“.

Manifestaciju je organizovala lovačka sekcija Topolovnik uz podršku mesne zajednice, opštine Veliko Gradište, Kulturnog centra „Vlastimir Pavlović Carevac“ i gradištanskeTurističke organizacije.

U kuvanju zečijeg gulaša takmičilo se 30 ekipa. Među vrsnim kulinarima iz zemlje i inostranstva našli su se i gosti iz Banje Herkulane, Radimna, Golupca, Malog Crnića, Svilajnca, Kostolca, Crne Trave…

Udruženja iz sela Topolovnik uredila su svoje štandove ispred kotlića u etno stilu.

Žiri sastavljen od poznavalaca gastronomskih specijaliteta, u sastavu Mirko Simić profesor kulinarstva, ugostitelj Drakče Jović, kuvari Goran Janković i Ljiljana Stevanović i meštanin sela Momčilo Golubović, probao je tridesetak različitih gulaša i ocenjivao boju, gustinu, zaljućenost, izgled i ukus. 

Tri pobednička specijaliteta skuvali su domaćini. Ovogodišnju titulu najboljeg poneo je Ivan Tanasković, drugo mesto pripalo je Dejanu Milovanoviću, a treće mesto osvojilo je Udruženje žena „Topolovčanke”.

I vreme je poslužilo organizatore pa je manifestacija protekla u odličnoj atmosferi, a mnogobrojni meštani i posetioci, uživali su u dobrom druženju i iščekivanju proglašenja pobednika.

Za sve učesnike i goste kuvan je i srneći gulaš sa oko 300 porcija. Po završetku takmičarskog dela, organizovan je bogat kulturno-umetnički program.


Učestvovalo 30 ekipa

Ansambl „Vlastimir Pavlović Carevac“ predstavio se različitim koreografijama koje su izveli članovi pripremne folklorne grupe, a nastupilo je i KUD „Stiški biseri” iz Majlovca, kao i novoosnovani KUD iz Topolovnika.

Gastronomska manifestacija „Jepurijada“ nalazi se u godišnjem kalendaru događaja i sastavni je deo turističke ponude opštine Veliko Gradište.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top