Najbolji karatisti kod predsednika

Veliko Gradište

Događaji

Najbolji karatisti kod predsednika

Foto: velikogradište.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Predsednik opštine, Dragan Milić, primio je karatiste KK „Šogun“ iz Carevca i Dragora Baljića, učenika OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta.

Predsednik je naglasio da je sve veći broj dece koja osvajaju nagrade i visoka mesta na takmičenjima, te da mu je zadovoljstvo da takav uspeh uvek i nagradi.

Na Balkanskom šampionatu u Fudokan-Šotokan, tradicionalnom karateu održanom u Beogradu, u pojedinačnim takmičenjima za juniorke Kristina Marković osvojila je 1. dok je Aleksandra Perić osvojila 2. Mesto.

Pionirke u sastavu: Aleksandra Perić, Kristina Marković i Teodora Pantić, su u ekipnom takmičenju osvojile takođe 1. mesto dok su se dečaci, Bogdan Marković, Aleksandar Perić i Filip Radovanović, plasirali na 2. mesto Šampionata.

„Nagrade su došle u prave ruke. Klub radi u teškim uslovima,a više učešća na turnirima znači i veće iskustvo te samim tim i bolje plasmane. Takmičari su u prethodnom periodu doneli više od 40 medalja. Ostaviću dobre karatiste koji će voditi Klub“, rekao je Dragan Obretković trener karatista, i najavio povlačenje.

Predsednik Milić je potvrdio da Klub mora da živi, svestan da, pored opštine, i roditelji veoma pomažu treninge i takmičenja te je, ovom prilikom KK „Šogun“ uručena nagrada od 40 hiljada dinara za opremu, a svim dobitnicima medalja knjige i slatkiši.

Najmlađi gost na prijemu, Dragor Baljić, stigao je s osvojenim 1. mestom na Međunarodnoj smotri čitalaštva „Čitalići 2017“ održanom u Mačkatu. Prvi put učenik prvog razreda došao je do takvog uspeha.„Dragor za takmičenje pročitao 20 knjiga koje je kroz dnevnike prepričao, analizirao i ilustrovao, a tema su bili naši velikani, među kojima i Gradištanci Žanka Stokić, Vlastimir Pavlović Carevac i Miloje Vasić.


Mladi karatisti

Najveći podsticaj mu je bila – mama“ nevela je njegova učiteljica i mentorka, Nada Jevtić. Njemu i učiteljici predsednik je, takođe, uručio knjige na poklon, poželevši mu sve petice u školi i mnogo uspeha.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top