Najbolji atletičari u gradu pod Čačalicom

Požarevac

Događaji

Najbolji atletičari u gradu pod Čačalicom

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ulične trke 54. „Gran pri Požarevac 2017“ u petak, 13. oktobra na Trgu oslobođenja od 16 sati.

Promoter je atletičar Emir Bekrić, osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi u disciplini 400 metara sa preponama. Generalni pokrovitelj je grad Požarevac. 

Organizator je Sportski savez grada Požarevca, a za tehničku organizaciju zadužen je AK „Požarevac“.

Trčaće se ukupno 24 trke, a otvoriće ih dečaci i devojčice predškolskog uzrasta. Očekuje se dolazak više od 30 klubova sa više od hiljadu takmičara. Učešće su najavili naši najbolji juniori i seniori, Amela Terzić, Teodora Simović, Sonja Stolić, Ana Subotić, Elzan Bibić,Mirko Petrović, Dragan Živanović, Velimir Bojović, a biće i takmičari iz Mađarske, Kenije, Ukrajine, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske i Makedonije.

U trci „Memorijal Milene Stanojević“, takmičiće se devojčice drugih razreda, a tradicionalno „Memorijal Zorana Stijakovića Zuleta“ trčaće veterani, policija i građanstvo.

„Sve što valja u atletici u Srbiji, biće u Požarevcu. To je praznik sporta“, naglasio je Slobodan Jović, potpredsenik Sportskog saveza Srbije na konferenciji za medije na kojoj je najavljen ovaj događaj.


Organizatori najavili 54. ulične trke

Već 17 godina, ista ekipa iz AK „Požarevac“ je zadužena za tehničku organizaciju trka i što se njih tiče, trke mogu da počnu odmah. Prošlogodišnja pobednica u ženskoj trci, Amela Terzić, imaće dosta jaku konkureciju, kao i muškoj Elzan Bibić, koji se vraća na stazu posle duže pauze zbog povrede.

Učesnici konferencije za medije pozvali su Požarevljane da isprate trke, ali i da se priključe. Trke počinju od 16 sati.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top