Na kopu „Drmno“ u toku rekonstrukcija ugljenog sistema

Kostolac

Privreda

Na kopu „Drmno“ u toku rekonstrukcija ugljenog sistema

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na remontno – rekonstrukcionom platou radi se opravka tri rotorna bagera, jednog bagera vedričara i četiri ban bagera.

Cilj rekonstrukcije je da unutrašnje odlagalište može da napreduje sa juga na sever, kao i pokretanje tračnih transportera zbog napredovanja unutrašnjeg odlagališta. Izvođač radova je „PRIM“ iz Kostolca.


Remontno – rekonstrukcioni plato

„Kompletno izmeštamo tračne transportere koji su imali izvoz prema Viminacijumu i postavljamo nove. Idemo preko samog centra, pored kličevačkog puta, u dužini od 10,5 kilometara. To je veliki posao kako za nas, rudare tako i elektromašinske službe i izvođača radova. Veliki je broj ljudi na jednom mestu, mnogo mehanizacije je svakodnevno angažovano. Što se tiče same rekonstrukcije imamo deset tračnih transportera. Postojeći bageri ostaju, radiće se njihova opravka za novu sezonu“, rekao je Tomislav Nestorović, šef ugljenog sistema PK „Drmno“.


Tomislav Nestorović, šef ugljenog sistena PK „Drmno“

Rekonstrukcija 2018. je veliki poduhvat kakav se dešava jednom, a možda nijednom u veku površinskog kopa kao što je ovaj u Drmnu.

„Obilne kiše umnogome usporavanju dinamiku realizacije rekonstrukcije, ali uz angažovanje radnika, otklanjaju se zastoji i ide dalje. Za sada ispunjavamo sve rokove“, podvlači Nestorović.

Rekonstrukcija je počela 24. jula i biće završena 5. ili 6. septembra.

„Posle svih tih radova najvažnija je bezbednost radnika. Tu smo mi, da ih stalno edukujemo, stalno upozoravamo. Moramo da čuvamo jedni druge kao što smo to i do sada radili“, poručuje šef ugljenog sistema.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top