Na kolovozu ima raskvašenog snega (FOTO)

Braničevo

Info

Na kolovozu ima raskvašenog snega (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

AMSS zbog loših vremenskih uslova savetuje vozače da ne kreću na put, a ako baš moraju, da koriste puteve prvog prioriteta. 

U većem delu Srbije, sem na krajnjem severu Vojvodine, snežne padavine dodatno su otežale već zimske uslove vožnje, saopštio je AMSS.Državni putevi prvog prioriteta u Braničevskom okrugu nisu opterećeni.Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Pančeva, Požarevca, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara, Zrenjanina.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Pančeva, Požarevca, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.Preporučuje se oprezna vožnja.

U Požarevcu saobraćaj je usporen, na kolovozu ima raskvašenog snega, ali su ulice prohodne. Sneg je delimično sklonjen i sa trotoara ali ponegde ima leda. Pešacima se savetuje oprez jer sa krovova i drveća pada veća količina snega.
AMSS vozačima savetuje da zbog loših vremenskih uslova ne kreću na put ako ne moraju, a ukoliko moraju preporučuje se period od 9 do 17 sati.

Prema merenjima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u meteorološkoj stanici u Velikom Gradištu, u 12:50 časova temperatura je tri stepena ispod nule. Pritisak je 1008.7 hektopaskala, duva istočni vetar brzinom od jednog metra u sekundi, vlažnost vazduha iznosi 93 procenata, a snežni pokrivač dostiže visinu od 20 centimetara.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top