Na istom zadatku, za više beba

Požarevac

Događaji

Na istom zadatku, za više beba

Foto: E-Braničevo

How Good Of A Friend Are You Really?

U nedelji Crvenog krsta u požarevačkoj Bolnici rodile se 24 bebe, 13 devojčica i 11 dečaka.

Ovo je jedna od najlepših aktivnosti koju Crveni krst Požarevac sprovodi tokom godine, u kojoj bebe rođene od 8. do 15 maja budu darivane prigodnim bebi paketima. 

Paketi se sastoje od osnovnih potrepština za prve dane života, flašice, pelene, kozmetike, štapića, portikli, kapica...


Sadržaj bebi paketa

„Ovo je naš skromni doprinos borbi protiv bele kuge i povećanju stope nataliteta u našoj zemlji”, rekao je Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požarevac.


Saša Obradović, sekretar Crvenog krsta Požarevac

Uz čestitke porodicama na novom članu, izrazio je i očekivanje da roditelji „neće stati na jednoj bebi“ ,a malim sugrađanima poželeo je zdravlje i sreću.

Predsednik Skupštine grada Bojan ilić podsetio je da se grad Požarevac trudi da pomogne novim sugrađanima. Svaka bebe dobija po 40 hiljada dinara i besplatno autosedište, a posebne poklone dobija prvorođena beba u godini.


Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca

Načelnik ginekološko - akušerske službe dr Miloš Dačić je poželeo više beba u požarevačkom porodilištu i dodao da ovakve akcije doprinose tome.


dr Miloš Dačić, načelnik Ginekološko akušerske službe

Milutinu Avramoviću je predsedniku UO Crvenog krsta, inače učitelju po struci, ovo je najdraža akcija organizacije. Avramović je poručio: Da nas ima što više.


Milutin Avramović predsednik UO Crvenog krsta Požarevac

Direktor požarevačke Bolnice dr Danko Nikolić je podvukao da su doprinos ove ustanove borbi protiv bele kuge, bolji uslovi za majke i bebe u porodilištu.


Dr Danko Nikolić, direktor požarevačke bolnice

Podelom paktića za bebe rođene u nedelji Crvenog ksrta se i zavrašava ova međunarodna akcija koje se ove godine sprovodi pod sloganom „Svuda i za svakoga“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top