Na gradilištima i ugostiteljstvu petina radnika na crno

Braničevo

Info

Na gradilištima i ugostiteljstvu petina radnika na crno

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Inspekcija je podnela 59 prekršajnih prijava, izdala dva prekršajna naloga i donela 192 rešenja za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti – objavljuje Beta.

Inspektorat za rad saopštio je da je tokom dvodnevnog nadzora na gradilištima, u hotelima, hostelima, motelima i ugostiteljskim objektima širom Srbije, kod 759 kontrolisanih poslodavaca zatečeno 2.348 radnika, od kojih je skoro petina angažovanih "na crno".

Od  tog broja, njih 460 bilo je neprijavljeno, a najdrastičniji primer otkriven je na dva gradilišta u Nišu, ali i pojedinim ugostiteljskim objektima u Kragujevcu, Kraljevu i Vrnjačkoj Banji gde nijedan zatečeni radnik nije bio prijavljen – objavljuje Beta, prenosi Blic.

"Neprijavljeni radnici su otkriveni kod skoro polovine poslodavaca, odnosno kod njih 324, a najdrastičniji primeri su utvrđeni na dva gradilišta u Nišu, na kojima su svi zatečeni (osam i devet radnika) radili na crno, kao i u jednom ugostiteljskom objektu u Kruševcu, u kome od 14 zatečenih radnika 10 nije bilo prijavljeno".

Kako se dodaje u saopštenju u ugostiteljskom objektu u Kragujevcu svih sedam radnika radilo je "na crno", što je bio slučaj i u dva restorana u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji, gde je takođe svih pet zatečenih radnika bilo neprijavljeno.

Inspektori su otkrili i osam neregistrovanih subjekata, od kojih se sedam bavilo ugostiteljstvom - po jedan u Smederevskoj Palanci, Šapcu, Velikom Gradištu, Ubu, Vranju, Kuršumliji i Prokuplju, i jedan uslugama smeštaja - u Kanjiži.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top