Mladi Kučevljanin deo pobedničkog projekta  „Svi ljubimci idu u raj“

Kučevo

Društvo

Mladi Kučevljanin deo pobedničkog projekta „Svi ljubimci idu u raj“

Foto: B.K.

How Good Of A Friend Are You Really?

Srednjoškolac Sava Mojsić u pobedničkom timu na takmičenju učenika u Beogradu.

Srednja ETM  škola već tri godine učestvuje na regionalnom takmičenju programa  „Dostignuća mladih“, za šta zasluga pripada i profesorima Vesni Mijatović i Danijeli Tasić-Stojković koje su prošle potrebnu obuku.

Ovogodišnje takmičenje je održano pre par dana u beogradskom hotelu „M“.

Kučevo su predstavljali Đurđina Novaković, Sava Mojsić i Anđela Novaković, ali su propozicije nalagale da se podele u različite timove.

Pred ekipama je ovoga puta bio zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koja će privući pažnju vlasnika kućnih ljubimaca i doprineti rešavanju nekog problema sa kojim se ova ciljna grupa susreće.

Po oceni žirija, pobednik takmičenja bila je kompanija čiji je član bio i mladi Kučevljanin Sava, čime se on praktično plasirao na nacionalno finale koje će biti održano u Beogradu u februaru naredne godine.

U timu smo bili Marija Prisunjak, Dušan Ristić, Nevena Stojić, Bane Stojanović i ja. Svi iz različitih škola. Došli smo na ideju da prezentujemo nešto do sada nepoznato na našim prostorima i tako je naš projekat pod nazivom “Svi ljubimci idu u raj” ugledao svetlost dana. Radi se o projektu sahranjivanja kucnih ljubimaca. Projekat se veoma dobro pokazao iz više uglova – definišenje pitanje ekologije i zaštite životne sredine pa je veoma interesantan za lokalne samouprave ali i za vlasnike kućnih ljubimaca koji su, kao što je poznato, sentimentalno izuzetno vezani za njih. Po izvorima sa interneta, godišnje, vlasnik za izdržavanje svog ljubimca izdvoji oko dvadeset hiljada dinara, dok bi naše usluge koštale od šest do šezdeset hiljada, u zavisnosti od “paketa”. Učešće na ovom poslovnom izazovu mi je pored osvojenog prvog mesta i nagrade, donelo nova iskustva i mnogo divnih prijateljstava. Nadam se da će i moje učešće na nacionalnom takmičenju takođe biti propraćeno nekom od nagrada – kaže Sava Mojsić dodajući da svim vršnjacima preporučuje da se i oni oprobaju u ovom programu ukoliko za to imaju prilke.

Poslovni izazov je program „Dostignuća mladih“ koji obezbeđuje osnovno ekonomsko obrazovanje za učenike srednjih škola i sprovodi se širom sveta. Program je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preuzetnički duh i povećali mogućnosti za zapošljavanje.

U toku školske godine organizuju se takmičenja na kojima učestvuje više od 400 učenika iz 90 opština u Srbiji.

Takmičenja realizuje organizacija „Dostignuća mladih“, a finansira Ministarstvo omladine i sporta. Uz pomoć biznis volontera, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaju rešenje problema i kreiraju biznis plan i prezentaciju koju predstavljaju članovima žirija i publici.

Pobednici takmičenja na državnom nivou, imaće priliku da se nadmeću na „Poslovnom izazovu“ Zapadnog Balkana u Sarajevu, zajedno sa srednjoškolcima iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top