Mladi izviđači: Uživaju u prirodi, druže se i uče (FOTO)

Petrovac

Društvo

Mladi izviđači: Uživaju u prirodi, druže se i uče

Foto: Izviđački odred Mlava

How Good Of A Friend Are You Really?

Oko 70 izviđača iz Petrovca na Mlavi i gostiju iz niškog Odreda “Josif Pančić” je na izviđačkom taboru u Ždrelu koji traje od 1. do 12. avgusta.

Ove godine, simbolički okvir je srednji vek, pa učesnici kampa imaju priliku da saznaju nešto više o različitim zanimljivostima, običajima, tradiciji, pravilima o životu u tom istorijskom razdoblju.


Neizostavni deo kampovanja – večernja logorska vatra

Prema rečima Sanje Stjepanović, starešine Odreda izviđača Mlava, deca su podeljena u manje grupe u okviru kojih uče da dele, sarađuju, stvaraju…


Mali – veliki ljudi biće u kampu do 12. avgusta

Izvđački program je raznovrsan, podrazumeva učenje pružanja prve pomoći, veštine i znanja iz orijentacije, mogućnostima zaštite prirodne vrednosti, ali i svemu što čini svakodnevni život u današnjem društvu poput mirnog rešavanja sukoba, tolerancije, razumevanja različitosti, odgovornosti za sebe i druge.


Ovim pravilima izviđači bi mogli da nauče i starije

Ujedno se, kroz rad sa nešto starijim izviđačima, razvija koncept vršnjačkog učenja. Nadamo se da će ovaj tabor doprineti vaspitanju naših članova u odgovorne, aktivne i samostalne građane – kaže Sanja Stjepanović.


Ništa kao boravak na vodi i uživanje u prirodi

Tokom boravka u prirodi, izviđači su očistili deo Mlave od pet ambalaže, a tom prilikom primetili su da u reci ima mnogo stakla, pa sugrađanima poručuju da budu obazriviji i savesniji kada odlažu otpad jer u suprotnom mogu da ugroze bezbednost kupača.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top