Ministarstvo organizuje obuke za razvoj poljoprivrede i zadrugarstva

Braničevo

Poljoprivreda

Ministarstvo organizuje obuke za razvoj poljoprivrede i zadrugarstva

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Država radi na „Jačanju kapaciteta zadruga i udruženja poljoprivrednika u Republici Srbiji“.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, raspisalo je javni konkurs za učešće u programu obuke.

Na konkursu će biti izabrane zadruge i udruženja poljoprivrednih proizvođača čiji će predstavnici učestvovati u programu obuke „Jačanje kapaciteta zadruga i udruženja poljoprivrednika u Republici Srbiji“.

Opšti cilj javnog konkursa je razvoj postojećih i dalje unapređenje kapaciteta zadruga i udruženja proizvođača.

Prioritetne tematske oblasti u okviru trening programa su pristup tržištu, trendovi, potražnja i karakteristike glavnih izvoznih proizvoda Srbije, izvori finansiranja, koncept konkurentnosti, trendovi specifičnih sektora poljoprivrede, kvalitet i dodavanje vrednosti, zakon o organizaciji zajedničkog tržišta, zadruge i udruženja poljoprivrednika, jačanje kapaciteta rukovodilaca zadruga i udruženja, poljoprivredna mehanizacija i održiva poljoprivreda.

Učesnici treninga mogu biti predstavnici zadruga i udruženja poljoprivrednih proizvođača registrovanih na području Republike Srbije.

Trening program je deo aktivnosti u okviru projekta „Pomoć za trgovinu – podrška razvoju proizvodnih kapaciteta agroindustrijskog sektora u Srbiji“ koji finansira Vlada Ruske Federacije, a koji implementira Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Sprovođenje trening programa je planirano u periodu mart – jun 2018. godine.

Prijavljivanje na konkurs: popunjen upitnik potrebno je poslati na elektronsku adresu milica.tosic@undp.org najkasnije do 9. marta 2018. godine.

Trening za izabrane kandidate je besplatan.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top