Ministarstvo opredelilo sredstva i za golubačku zadrugu

Golubac

Poljoprivreda

Ministarstvo opredelilo sredstva i za golubačku zadrugu

Foto: mbprr.gov.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

U Palati Srbija potpisano još sedam ugovora za dodelu bespovratnih sredstava Vlade Srbije, ovoga puta zadrugama u Centralnoj, Istočnoj, Zapadnoj Srbiji i Vojvodini.

Ovim je zaokružen prvi ciklus dodele sredstava namenjenih zadrugama koji je sada pokrio čitavu teritoriju Srbije.

Novac je dodeljen u okviru projekta „500 zadruga u 500 sela“ kao deo Programa sprovođenja mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini.

Ukupan iznos dodeljenih sredstava iz ovog programa u 2017. godini je 196 miliona dinara, čime je potpomognut rad 22 zadruge u Srbiji. Među njima je i ZZ “Golubac”.

Ugovore su, takođe potpisali i predstavnici opština u kojima rade ZZ„ Agro Eko Voće“ iz Arilja, ZZ „Modoš“ iz Sečnja, ZZ „Agrodunav“ iz Odžaka, ZZ „ Euro Duo Kalem“ iz Lazarevca kod Kruševca i dve novoosnovane ZZ „K i S 2017“ iz Cerovca i ZZ „Profortun“ iz Kisača.

Ovom prilikom je poručeno da će sredstva koja država izdvaja za tu namenu biti četiri puta veća naredne godine.

Inače, u prethodih šest meseci formirane su 182 nove zadruge koliko je osnovano u ranijih pet godina ukupno.

Ministar Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća rekao je tom prilikom da će ova godina biti istorijska za zadrugare u Srbiji i da je ponosan zbog učešća u buđenju zadrugarskog duha. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top