Milivoja u Požarevcu ne obrisa ni jedan sunđer

Požarevac

Kultura

Milivoja u Požarevcu ne obrisa ni jedan sunđer

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović” od 30. marta do 4. aprila u Centru za kulturu Požarevac.

Požarevac ne dozvoljava da se aktivira onaj sunđer koji je sanjao Milivoje Živanović, kako briše njegovo delo. Glumac čijoj se umetnosti divio Žan Pol Sаrtr, a koju je odlikovalo duboko uživljavanje, eruptivna emocionalnost u gradnji likova, biće oživljena u igri darovitih modernih savremenih glumaca.

„Biće to istinske Glumačke svečanosti“ podvlači prof. dr Milivoje Mlađenović ovogodišnji selektor svečanosti.

Takmičarski deo 23. Glumačkih svečanosti otvara Zvezdara teatar predstavom Borislava Pekića „Korešpodencija“. Režiju potpisuje Gorčin Stojanović.

Druge festivalske večeri Atelje 212 izvešće komad „Moja ti“ rađenoj po tekstu Olge Dimitrijević, a u režiji Aleksandre Milavić Dejvis.

Prvog aprila dolazi novosadsko Srpsko narodno pozorište sa predstavom „Anika i njena vremena“. Scenario i režija delo su Ane Đorđević.

Još jedno vojvođansko Narodno pozorište, tačnije ono somborsko, izvešće komad „Kad bi Sombor bio Holivud“ rađenom po motivima drame Radoslava Dorića, a u režiji Kokana Mladenovića.

Takmičarski deo zatvara Narodno pozorište iz Beograda sa vanvremenskom Nušićevom „Ožalošćenom porodicom“. Režiju potpisuje Jagoš Marković. Poslednje efestivalske večeri u čast nagrađenih na programu je predstava „Crna kutija“, rađena po tekstu Ane Đorđević, a u režiji Andreja Nosova. Predstava je rađena u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Beoarta Beograd.


Najava 23. Glumačkih svečanosti Milivoje Živanović

„Šest uzbudljivih večeri pozorišta u Požarevcu, koje će imati dominantno komičan prizvuk, ali sa dozom ozbiljnosti kakvu zaslužuje naše vreme“, zaključio je selektor.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top