Memorijalna trka: Sećanje na prvog srpskog olimpijca

Petrovac

Sport

Memorijalna trka: Sećanje na prvog srpskog olimpijca

Foto: topetrovacnamlavi.com

How Good Of A Friend Are You Really?

Memorijalna trka „Dragutin Tomašević“13. put u petak 26. maja od rodne Bistrice do Petrovca na Mlavi.

Trka se odvija pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, Opštine Petrovac na Mlavi, opštinskog Sportskog saveza i Mesne zajednice Bistrica.

Ovu atraktivnu sportsku manifestaciju, ustanovljenu u znak sećanja na prvog srpskog olimpijca Dragutina Tomaševića, rodom iz Bistrice, i ove godine propratiće bogat program dešavanja, a glavna trka odvijaće se od centra Bistrice do centra Petrovca u dužini od 10.078 metara.

Kao i prethodnih godina učestvovaće atletičari iz klubova širom Srbije, a za pobednike su obezbeđene nagrade u vidu pehara, medalja, kao i novčane nagrade.

Memorijal “Dragutin Tomašević” počeće kulturno-umetničkim programom u 16:55 časova, a svečano podizanje olimpijske zastave je u 17 časova. Pozdravni govor je najavljen za 17, 05 časova, a svečano otvaranje pet minuta kasnije.

Proglašenje pobednika i dodela priznanja zakazano je za  18,55 časova, saopštio je Organizacioni odbora trke.

Dragutin Tomašević bio je desetostruki pobednik maratonske trke Obrenovac – Beograd i prvi učesnik Kraljevine Srbije na Olimpijskim igrama 1912. godine u Stokholmu, Švedska.

Organizatori pozivaju sve zainteresivane klubove  i atletičare da se prijave i uzmu učešće u trinaestoj Memorijalnoj trci Dragutin Tomašević. Učesnici će svoje prijave za takmičenje moći da podnesu na info pultu koji je instaliran u samom centru Petrovca, na trgu Bate Bulića u periodu od 14 do 16 časova, a prijava za takmičenje može se preuzeti u linku na sajtu Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi i poslati na e-mail: sportskisavezpetrovacnamlavi@gmail.com

Za sve potrebne informacije javiti se na brojeve telefona:

– 012/326-087 Sportski savez Petrovac na Mlavi
– 063/7105225 Dejan Marković ,predsednik Sportskog saveza
– 064/8679836 Dejan Milošević, generalni sekretar Sportsog saveza  

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top