MEĐU 160 MAJSTORA: Deda i unuk skuvali najbolju riblju čorbu (FOTO)

Veliko Gradište

Turizam

MEĐU 160 MAJSTORA: Deda i unuk skuvali najbolju riblju čorbu (FOTO)

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

 Vrhunac „Alaskih večeri“ je svakako takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

Najbolji majstor u pripremi ovog specijaliteta bio je devetogodišnji Lazar Stanković iz Ostrova koji je kuvao čorbu sa svojim dedom Dobricom.

Na drugom mestu se našla Gorica Rajković iz Klenovnika, a treću nagradu osvojilo je Udruženje žena „Ramski cvet“ iz Rama.

Ovo takmičenje okupilo je rekordan broj kandidata iz Velikog Gradišta i gradova širom Srbije – Beograda, Vršca, Požarevca, Kostolca, Ćuprije, Kragujevca, Kruševca, Jagodine, Kaća. Domaćim učesnicima priključili su se takmičari iz Rumunije i Bosne koji su demonstrirali svoje kulinarsko umeće. U takmičenju za najbolju riblju čorbu takmičilo se više od 160 majstora.

Više od 160 majstora se takmičilo u kuvanju riblje čorbe​

U rano subotnje jutro alasi su isplovili čamcima na Dunav i krenuli u višečasovno nadmudrivanje sa rekom u lovu na soma. Najuspešniji je bio tandem Ivan Okić i Aleksandar Rajčić sa ukupnom težinom ulova od 37,470 kilograma, drugo mesto osvojili su Dejan Rančić i Nikola Rančić sa somovinom teškom 22,400 kilograma i treće mesto  Vladislav Dinić i  Predrag Stokić sa ulovom od 18,660 kilograma.

Odbojka je sport za koji Gradištanci žive, pa ne čudi što turnir u odbojci na pesku, koji se održava svake godine u okviru Alaskih večeri, privuče mnogo pažnje. Laskavu titulu pobednika poneli su Vladimir Petrović i Darko Vučković,  drugo mesto je pripalo Draganu Životiću i Aleksandru Bogdanoviću, a treće mesto osvojili su Ivan Blažević i Nikola Martinović.

Odbojka je sport za koji Gradištanci žive

Veliki koncert otvorili su Vesna Dimić i veliki orkestar RTS-a, a kada se atmosfera zagrejala nastupila je Ana Kokić koja je oduševila publiku.

Ana Kokić koja je oduševila publiku​

Na prvom  festivalskom danu bilo je ovako:  www.ebranicevo.com

Još jedne „Alaske večeri“, manifestacija sa najdužom tradicijom u opštini Veliko Gradište, obogatila je kulturno leto ove popularne srpske turističke destinacije. Dva festivalska dana bila su ispunjena mnogobrojnim događajima u kojima je učestvovalo preko 800 učesnika.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top