Marko Milenković,trostruki vitez Ljubičeva koji obara rekorde (FOTO-VIDEO)

Požarevac

Sport

Marko Milenković, trostruki vitez Ljubičeva koji obara rekorde (FOTO - VIDEO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Sablja konačno dobila trajnog vlasnika. Marko Milenković ušao u istoriju  Ljubičevskog višeboja osvajanjem treće uzastopne titule.

Završeno finale galopskih i kasačkih trka i Ljubičevskog višeboja na požarevačkom Hipodromu.

Prvi put u istoriji Ljubičevskih konjičkih igara dogodilo se da  jedan višebojac ostvari tri uzastopne pobede, a osvojio ih je ukupno četiri u dosadašnjoj karijeri. 
Marko Milenković osvojio je viteški plašt, sablju na kojoj je ugravirano "Ne vadi me bez povoda, ne vraćaj me bez časti“ i novčanu nagradu u iznosu od 625.000 dinara.

Sablja koja je iskovana 1998. Godine, konačno je 20 godina kasnije dobila trajnog vlasnika - ostaje u rukama najboljeg višebojca Marka Milenkovića, koji je dobar deo zasluga za trijumf pripisao je svom vernom pratiocu u viteškom pohodu Nevalu.
Nagradu mu je uručio gradonačelnik Požarevca Bane Spasović.

Pogledajte VIDEO

Treći put za redom osvojio je titulu i zasluženo mu je pripala sablja viteza. Još jednom podvlačim da je ovo istorijski trenutak i prvi put se desilo za ovih 55 godina da nekome pripadne ova sablja viteza“, izjavio je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

Inače, Marko Milenković ostvario je pobedu sa ukupno 14 poena, drugo mesto osvojio je Andrija Sterđević sa 10 poena, a treće Slađan Mladenović.
Na ovim 55.Ljubičevskim konjičkim igrama Marko Milenković oborio je rekord u kurirskom jahanju tako što je stigao do torbice, zamenio je i vratio se za neverovatnih 22,69 sekundi.

To je najbolje vreme u istoriji održavanja igara.

 Rade Milovanović, trener višebojaca i petostruki Ljubičevski vitez, imao je samo reči hvale za svog učenika.

Aleksandar Milenković, direktor KK Knez Mihailo i Rade Milovanović, trener višebojaca

Marko Milenković je pobedio viteški. Mislim da nije imao toliko jaku konkurenciju, ali bio je i mnogo spreman. Očekuje se da godinama bude u vrhu, ako se ne pojavi neko ko ima manje treme. Takmičari su bili dosta pod tenzijom da stignu Marka. Pravila smo promenili, ubrzali smo Ljubičevski višeboj po pola sekunde. Generalno svi su imali šanse i da pobede i da budu pobeđeni. Marko je cele godine u treningu. Mislim da će teško neko da dostigne to što on radi. Zaslužio je pobedu“, kazao je Milovanović.

Siniša Stokić, natrofejniji višebojac

"Marko Milenković je bio favorit. Očekujem da me dostigne po broju titula“, kazao je Siniša Stokić, šestostruki Ljubičevski vitez, a sada najverniji navijač svih višebojaca. 
  
Prema rečima Aleksandra Milenkovića, direktora KK „Knez Mihailo“, ovogodišnje 55. LJKI su posebne jer su okupile izuzetno veliki broj stranih takmičara.

"Bilo ih je dvadesetak iz Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Rumunije i Mađarske. U okviru igara održana je i treća etapa mediteranskog šampionata. Zadovolnji smo kvalitetom grla koja su učestvovala na Ljubičevskim konjičkim igrama. U ova tri dana požarevačka publika mogla je da vidi više od 300 grla na Hipodromu, počev od izložbe, koja je okupila stotinak, preko takmičenja u kasačkim i galopskim trkama, daljinskom i preponskom jahanju i svečanom defileu“, rekao je Aleksandar Milenković.


 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top