Malverzacije u šumskom gazdinstvu iz Kučeva: Troje iza rešetaka

Kučevo

Hronika

Malverzacije u šumskom gazdinstvu iz Kučeva: Troje iza rešetaka

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Uhapšeni su odgovorno lice šumskog gazdinstva „Severni Kučaj“ iz Kučeva N.Ž. (1972), kao i D.M. (1979) i O.S. (1970), kojima se na teret stavlja i falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičeni se terete da su korišćenjem svog stvarnog uticaja i prokoračenjem  granice svojih ovlašćenja, prilikom ugovaranja prodaje drvne mase javnog preduzeća „Srbijašume“ na području šumskog gazdinstva „Severni Kučaj“ stavili u povoljniji položaj dva kupca, čime su im omogućili da imaju prioritet pri isporuci drvne mase sa pristupačnih lokacija, saopštila je PU Požarevac.

Oni se terete i da su korišćenjem svog službenog položaja i stvarnog uticaja posredovali kod trećeosumnjičenog O.S., zaposlenog u šumskom gazdinstvu „Severni Kučaj“, da iskoristi svoj službeni položaj i sačini dokumentaciju sa neistinitim sadržajem o količini drvne mase.

Na taj način osumnjičeni su za sebe i još dva privredna društva ostvarili protipravnu imovinsku korist od oko 10 milona dinara.

Krivična prijava u redovnom postupku podneta je i protiv četvoro zaposlenih u šumarskom gazdinstvu „Severni Kučaj“, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotrebe  službenog položaja i falsifikovanja službene isprave.

Oni se terete da su sačinjavali službene isprave - propratnice za prostorno drvo u koje su unosili neistiniti sadržaj o poreklu drvne mase, čime su omogućili prisvajanje protivpravne imovinske koristi većem broju  fizičkih lica od 327.247 dinara, za koliko su oštetili javno preduzeće „Srbija šume“ i „Severni Kučaj“, saopštila je policija u Požarevcu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top