Lideri „Saveza za Srbiju“ predstavili program Požarevljanima

Požarevac

Politika

Lideri „Saveza za Srbiju“ predstavili program Požarevljanima

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Opozicioni lideri okupili su se oko 30 tačaka koje predstavljaju strateški pravac delovanja „Saveza za Srbiju“.

Neki od ključnih elemenata ovog programa su stvaranje uslova za fer i poštene izbore, očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije u skladu sa Ustavom Srbije i rezolucijom 1244 SB UN, ostvarivanje punih medijskih sloboda, lustracija za sve javne funkcionere koji su delovali od 1990. godine, novi zakon o radu, žene i muškarci jednako plaćeni za isti posao.


Učesnici tribine​

„Shvatili smo da imamo više sličnosti nego razlike, zato smo i počeli sa deset tačaka, a došli na trideset. Shvatili smo da smo svi mi imali povod da budemo deo ove vlasti na različite načine i svi smo to odbili. Imamo drugačiji sistem vrednosti, drugačije ramišljamo i želimo drugačiju Srbiju u kojoj živimo“, rekao je Dragan Đilas, jedan od inicijatora “Saveza za Srbiju”.
 
Dr Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, naglasio je da oni hoće jedan pravi demokratski sistem.

„Zato smo se okupili u „Savezu za Srbiju“, da načinimo te prve korake, jer mi smo daleko od demokratske države. Zato oni koji vam kažu da smo suviše raznoliki da bismo nastupili zajedno treba da se zamisle vrlo dobro, jer mi smo tu zbog nekih univerzalnih ciljeva koji prethode jednoj normalnoj demokratskoj državi. To su ciljevi koji bi tek trebalo da načine državu Srbiju normalnom državom u kojoj se odvijaju slobodni izbori“, rekao je Lutovac.

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta „Dveri", označio je požarevačku tribinu kao početak proboja opozicionog fronta i pada  ove, kako je rekao „nesrećne i katastrofalne vlasti“ do pobede, aludirajući na stogodišnjicu početka proboja Solunskog fronta koji gotovo da nije ni spomenut.

 General potpukovnik Zdravko Ponoš, nekada načelnik Generalštaba Vojske Srbije, sada potpredsednik Narodne stranke, osvrnuo se na objavljene promene u Vojsci Srbije. Na tribini su govorili još Ferida Čustović, zamenik predsednika Levice Srbije, i Željko Veselinović, iz sindikata „Sloga“.

Tribina je održana na Međunarodni dan demokratije, koji je Generalna skupšina UN proglasila 2007. godine, kao Dan borbe za ostvarenje demokratskih ideala.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top