Lider na srpskom tržištu pokreće proizvodnju peleta u Žagubici?

Žagubica

Privreda

Lider na srpskom tržištu pokreće proizvodnju peleta u Žagubici?

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Žagubica je u poslednje vreme interesantna investitorima, prvenstveno zbog rekonstruisanih puteva i povoljnih uslova.

Zoran Drakulić, predsednik „Point group“, vodeće kompanije prisutne na našem i inostranom tržištu dugi niz godina i lider kada je poslovanje u nekoliko tržišnih segmenata u pitanju, posetio je Žagubicu i razgovarao sa predsednikom opštine, Safetom Pavlovićem, o ulaganjima i pokretanju proizvodnje u ovom delu Srbije.

Jedan od vidova proizvodnje ove kompanije za koji vlada konkretno interesovanje kada je Žagubica u pitanju je proizvodnja peleta. Govoreći o uslovima koji očekuju buduće investiture, predsednik opštine Žagubica, Safet Pavlović, rekao je:

“Na našoj teritoriji imamo nekoliko kompleksa i to zemljište nudimo besplatno svakom invenstitoru koji želi da invenstira u našu opštinu. Takođe, naša opština je specifična i po tome što smo odlukom Skupštine ukinuli sve takse za invenstitore.”

„Bioenergy Point“ je privredno društvo koje se više od decenije bavi obavljanjem  delatnosti u okviru obnovljivih izvora energije. Direktor fabrike, Momčilo Radonjić, takođe je prisustvovao razgovoru u kabinetu predsednika Safeta Pavlovića.

Kapacitet jedne fabrike je 35.000 tona godišnje, a ulaganje u  novu opremu i otvaranje novih radnih mesta su sastavni deo planova kada je Žagubica u pitanju.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top