ledeni-dani-i-u-petrovcu-na-mlavi

Petrovac

Zabava

Ledeni dani i u Petrovcu na Mlavi

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Reka Mlava u svom toku kroz Petrovac je potpuno zaleđena, što se dešava samo pri ekstremno niskim temperaturama, a meteroolozi i za noćas najavljuju jak mraz.

Reka Mlava u svom toku kroz Petrovac je potpuno zaleđena, što se dešava samo pri ekstremno niskim temperaturama, a meteroolozi i za noćas najavljuju jak mraz.

 

 

Ledeni talas nije zaobišao ni grad na Mlavi. Temperatura tokom vikenda nije prelazila minus 10 stepeni, a u noći između subote i nedelje na pojedinim mestima je dostizala i rekordnih  minus 28 stepeni!

 

 

 I grad i sela se uredno snabdevaju električnom energijom. Svi putni pravci su prohodni, ali na putevima ima ugaženog snega i leda koji usporavaju saobraćaj.

 

 

Aca Gera Životić, rukovodilac Štaba za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi, za naš portal kaže da su ekipe KJP „Izvor“ i PZP Požarevac na terenu, da su svi prioritetni putni pravci očišćeni, a da je KJP „Izvor“ očisitio i veći deo seoskih puteva.

 

„Nekih većih smetnji u saobraćaju nije bilo, ali noćašnji mraz napavio je haos, bilo je više od minus 20 stepeni  pa su službe imale probleme sa mehanizacijom. Trenutno dežuraju na terenu, čiste se pravci prema  Karauli i Dobrnju, a juče su očišćeni pravci ka Oreškovici, Busuru, Ranovcu, Kladurovu i Starčevu, dok je privatna firma „Jugi“ očistila pravce za Ranovac i Brezovicu. Opštinski Štab za vanredne situacije još nije zasedao jer nije toliko kritično. Pratimo situaciju, koordiniramo, ako bude potrebe uključićemo se“ rekao je Životić.

 

Reka Mlava u svom toku kroz Petrovac je potpuno zaleđena, što se dešava samo pri ekstremno niskim temperaturama, meteroolozi i za noćas najavljuju jak mraz.

 

 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top