Kulturno-prosvetni centar iz Petrovca u programu EU

Petrovac

Kultura

Kulturno-prosvetni centar iz Petrovca u programu EU

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Petrovački KPC partner u jednom od programa Evropske unije, a reč je o projektu Erasmus+ u području razmene mladih tokom jula ove godine.

Našem dugogodišnjem partneru s kojim imamo odličnu pozorišnu saradnju, Saboru amaterskih kazališta Slavonije i Baranje, Hrvatska (kazalište Talija Županja), kao nosiocu projektnog predloga, od strane Agencije za mobilnost i programe EU odobren je projekt rEUnion, u kojem je Kulturno-prosvetni centar Petrovac na Mlavi, odnosno pozorište Bata Bulić, partner projekta zajedno sa Hrvatskim amaterskim kazalištem Travnik iz Bosne i Hercegovine”, saopštio je KPC Petrovac na Mlavi.

U projektu će učestvovati mladi iz tri zemlje (15 mladih +2 voditelja iz svake zemlje), koji će svojim učešćem dati podršku glavnoj temi projekta, a to je stvaranje prostora za međukulturalni dijalog na međunarodnom nivou, kao i stvaranje zajedničkog evropskog prostora, navodi se u saopštenju.

Aktivnosti razmene mladih biće održane u Petrovcu na Mlavi  od 2. – 12.jula ove  godine.

Ovim putem želimo izraziti veliko zadovoljstvo našem partnerstvu i doprinosu EU programu i projektu,tim više što smo domaćini ovako značajnom programu koji dolazi u naš grad”, kažu u KPC Petrovac na Mlavi.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top