Kuća „na dobošu“ zbog duga banci

Požarevac

Život

Kuća „na dobošu“ zbog duga banci

Foto: Fejsbuk

How Good Of A Friend Are You Really?

Prvi slučaj plenidbe imovine u Požarevcu.

Nataliji Milovanović iz Metohijske ulice stiglo je sudsko izvršenje za prodaju kuće na ime duga za kredit u banci koji nije mogla više da servisira jer je izgubila posao u Žitostigu. Natalija je razvedena i živi sama. Ima kćerku u Kragujevcu koja je takođe razvedena i živi sa troje dece, pa jedva da ima za sopstvene i potrebe dece.

Dug zbog koje će Natalijina kuća na doboš je nešto više od 290 hiljada dinara, nastao usled sudskih i troškova izvršenja. Ovo je prvi, u javnosti poznat slučaj plenidbe u Požarevcu i nažalost, biće ih još.

U emisiji „Između redova“ Radija „Bravo“ pokrenuta je akcija kako bi se pomoglo ovoj nesrećnoj ženi.

Akcija ide u dva pravca. Prvi je da se obezbede neka sredstva, a drugi da joj se obezbedi stalan posao kako bi Natalija mogla da izvršiocu i banci ponudi otplatu preostalog duga odbijanjem od plate.

Naime, ona više ne može biti na evidenciji za nezaposlena lica jer ima 61 godinu i time joj je ukinuta naknada od osam hiljada, a do starosne penzije joj je ostalo godinu i po dana. Poželjno je da se jave zainteresovani poslodavci, koji bi mogli da joj izađu u susret, ali je i svaka druga pomoć  dragocena.

Natalija je vredna i pedantna žena i može da radi na održavanju higijene ili u kuhinji. Trenutno, čisti po kućama kako bi nešto zaradila.

Svi koji žele da pomognu, mogu da se jave Slobodanu Vasiću na broj 062/530653, vlasniku radija „Bravo“ ili da uplate novac na račun kod banke Inteza 160-1900100064841-92 na njegovo ime.

„Ganula me cela priča, jer da ti neko za dve hiljade evra uzme nešto što realno vredi 20 hiljada, nije u redu. Kada prikupimo sredstva, otići ću sa gospođom kod izvršitelja i položiti novac“, kaže vlasnik Radija Bravo. 

Prve uplate stigle su od učesnika pomenute emisije, a potom su usledili pozivi prijatelja i komitenata radija i samo tokom emisije je prikupljeno oko 16 hiljada dinara. U trenutku pisanja ovog izveštaja, ta cifra je prešla 50 hiljada dinara.  

Na stranici Požarevac na FB pokrenuta je akcija Licitacija protiv izvršitelja, gde članovi nude nešto na licitaciju u okviru mogućnosti - večeru u restoranu, knjigu, sliku, CD, ploču, kasetu, reglažu trapa, 20 litara nafte, benzina, poljubac, šminku, lak za nokte, reklamu na radiju, buket cveća, čišćenje tepiha, tehnički pregled…

Stavite pristojnu početnu cenu i dajte šansu ljudima da se nadmeću. Novac koji bude izlicitiran dostavite moderatorima grupe ili Slobodanu Vasiću, vaš prilog biće objavljen i vidljiv, a ceo iznos umanjen za iznos vaše donacije. Naslovite svoj post sa „Licitacijom protiv izvršitelja“ – poručuju iz ove grupe koja je i do sada pomagala sugrađanima u raznim teškim životnim okolnostima.  

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top