Kostolčanin o - Kostolcu

Požarevac

Kultura

Kostolčanin o - Kostolcu

Foto: Renata Minić

How Good Of A Friend Are You Really?

Knjiga „Kostolac, jedna priča“ zavičajnog pisca Siniše Radinovića predstavljena u kostolačkoj biblioteci.

U prepunoj Sali kostolačke biblioteke, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, u predivnoj atmosferi, vodila se priča koja je sve prisutne podsetila na one ljude koji su svojim ličnim angažovanjem i nadahnućem, stvorili temelj za nastanak grada bratstva i jedinstva, zbog čega su Kostolčani izuzetno ponosni.

Siniša Radinović je kroz ličnu projekciju, inspirisanu i nadahnutu posebnom energijom i ljubavi prema rodnom gradu, pokušao da opiše, kroz niz pojedinosti pretočenih u priče, svoj voljeni grad Kostolac.

Prezadovoljni posetioci i sami su se uključivali u razgovor svojim sećanjima na određene događaje i ljude koji su svojim životom i radom, zaslužili da ih Kostolčani pamte.

Književno veče je održano u okviru manifestacije „Novembarski dani kulture“.

Siniša Radinović je rođen 16. februara 1955. godine u Kostolcu i jedan je od malobrojnih kome u krštenici, kao mesto rođenja piše – Opština Kostolac. Završio je srednju Medicinsku školu u Požarevcu, radio u Domu zdravlja u Kostolcu, sve do penzionisanja. Osnivač je ekološkog društva „Zora" u Kostolcu.

Ovo je njegova prva knjiga, prvi literarni pokušaj da svoja sećanja pretoči u reči koje će naći put i pravo mesto u stvaranju divne priče o voljenom gradu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top