Kostolčani dobili Kancelariju Centra za socijalni rad

Kostolac

Događaji

Kostolčani dobili Kancelariju Centra za socijalni rad

Foto: minrzs.gov.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Kancelariju je otvorio ministar za rad, zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.


 
„Vlada Republike Srbije želi da sarađuje sa lokalnom samoupravom, jer kao partneri zajedno mogu da unaprede rad, kako socijalnih, tako i svih ostalih ustanova na lokalu“, poručio je ministar.
Đorđević je rekao da otvaranje ove Kancelarije predstavlja primer dobre saradnje lokalne samouprave i Centra za socijalni rad, koji treba da slede i ostale lokalne samouprave.
Pred nama je veliki zadatak da Vlada Republike Srbije zajedno sa lokalnim samoupravama donese plan kako da unapredimo izgled i samu funkcionalnost centara za socijalni rad, kako bi zaposleni mogli da na najbolji mogući način pružaju pomoć građanima kojima je to najpotrebnije“, naglasio je ministar i dodao da će sa svojim timom obilaziti ustanove socijalne zaštite na nivou opština u Srbiji, upravo sa tim ciljem.
Direktorka Centra za socijalni rad Požarevac, Tatjana Rajić, istakla je važnost otvaranja ove Kancelarije u Kostolcu, jer ona, kako je kazala, predstavlja iskorak u dostupnosti usluga socijalne zaštite korisnicima koji dolaze iz najosetljivijih društvenih grupa. Rajić se zahvalila resornom ministru na prisustvu i podršci.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top