Kop „Drmno“ ispunio plan

Kostolac

Privreda

Kop „Drmno“ ispunio plan

Foto: TE – KO Kostolac

How Good Of A Friend Are You Really?

I pored ekstremno niskih temperatura premašeni planovi proizvodnje uglјa i otkrivke, zahvalјujući predanom radu i angažovanju zaposlenih na PK „Drmno“.

Proizvodnja uglјa na kopu „Drmno“ bila je stabilna i pouzdana i tokom ledenog januara. Sibirski uslovi otežali su rad zaposlenima, ali je snabdevanje termoenergetskih kapaciteta ogranka „TE – KO Kostolac“ bilo sigurno i kvalitetno. To pokazuju i ostvareni proizvodni rezultati na startu ove proizvodne godine. 
Tokom januara, na „Drmnu“ je iskopano 826.335 tona uglјa, što je na nivou mesečnog plana. Rudarski sistemi za otkrivanje uglјa nadmašili su januarski plan za devet odsto i otkopali ukupno 4.131.786 kubika čvrste mase.

Analizirajući januarske proizvodne rezultate, može se oceniti da oni predstavlјaju kontinuitet dobrog rada iz prošle godine, koja je bila jedna od uspešnijih.

I pored ekstremno niskih temperatura, ispunjeni su i premašeni planovi proizvodnje uglјa i otkrivke zahvalјujući predanom radu i angažovanju zaposlenih na PK „Drmno“. 
Oni su uspeli da se izbore sa svim vremenskim nedaćama i doprinesu elektroenergetskoj stabilnosti sistema.

 Treba istaći da su se uz proizvodne aktivnosti odvijali i svi drugi planirani poslovi. Uz velike napore zaposlenih kopa „Drmno“ i privrednog društva „Proizvodnja, remont i montaža“, u prvoj polovini januara završena je popravka bagera 800, kao najvažnijeg bagera na otkopavanju uglјa. 

Krajem meseca priveden je kraju i remont dreglajna EŠ-6, na kome su bili angažovani radnici „Kolubara Metala“, u saradnji sa zaposlenima kopa „Drmno“. Tokom januara odvijali su se i tekući poslovi na pomeranju transportera, sastavlјanju i zameni gumenih traka, koji se ubrajaju u grupu najtežih poslova na kopu. 

Svoj puni doprinos dali su i zaposleni iz službi pomoćne mehanizacije i elektro i mašinskog održavanja, odvodnjavanja, „Kosovo Obilića“, koji su bili angažovani na otklanjanju tekućih problema.

Puna deponija

Na deponijama se na kraju prvog meseca 2017. godine nalazilo 361.356 tona sitnog uglјa, čime je dodatno osigurano kontinuirano snabdevanje termoelektrana „Kostolac A“ i „Kostolac B“. Za prodaju, industrijsku i sopstvenu potrošnju u januaru je na postrojenju drobilane izdvojeno 2.688 tona uglјa. 

1 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top