Koliko se čeka na graničnim prelazima?

Braničevo

Info

Koliko se čeka na graničnim prelazima?

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Sa Makedonijom na prelazu Preševo takođe na izlazu zadržavanja su oko 80 minuta, dok su na ulazu u Srbiju oko 45 minuta.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, putnička vozila na ulazu u Srbiju čekaju oko 60 minuta, ali je kolona na izlazu iz Mađarske dugačka par kilometara što produžava vreme zadržavanja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Kako bi se izbegla višesatna zadržavanja vozačima se savetuje da koriste prelaz Bački breg koji je zapadnije od Kelebije i Horgoša, a otvoren je 24 sata. Put do Bačkog brega vodi preko Sombora i Bezdana ka mađarskom gradu Baji. Na njemu se retko kad čeka duže od 30 minuta. Prelazi Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš dva otvoreni su od 7.00-19.00 za putnička vozila.

Na prelazu Batrovci sa Hrvatskom na ulazu u Srbiju zadržavanja su oko 30 min, dok su na izlazu iz Hrvatske kolone duge više kilometara.

Na prelazu "Šid" takođe na ulazu zadržavanja su oko 120 min. Pedlaže se korišćenje prelaza Bačka Palanka, Sot, Bogojevo i Bezdan.

Sa Bugarskom, na graničnom prelazu Gradina se zbog pojačanog saobraćaja vreme zadržavanja često menja a sada su zadržavanja na izlazu oko 180 minuta.

Sa Makedonijom na prelazu Preševo takođe na izlazu zadržavanja su oko 80 minuta, dok su na ulazu u Srbiju oko 45 minuta.

Ka Crnoj Gori predlaže se da se pored prelaza Gostun koriste prelazi Jabuka ili Mehov Krš, jer je trenutno pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju na prelazu Gostun a zadržavanja su oko 30 minuta, naveo je AMSS

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top