Koga se plaši vlast u Malom Crniću?

Malo Crniće

Saopštenja

Koga se plaši vlast u Malom Crniću?

Foto: UPP Pokret za našu opštinu Malo Crniće

How Good Of A Friend Are You Really?

Pokret se na svom Fejsbuk profilu obratio javnosti uz osvrt na neke od aktuelnih prilika u Malom Crniću, poručujući da je snaga građana u njihovom udruživanju.

Kad je jako civilno društvo, od njega zavise partije jer su izvor birača. S obzirom da se udruženja bave određenom oblašću, stranke moraju da zadovolje potrebe tih udruženja odnosno ne pojedinaca već interesnih grupa, kako bi dobile na izborima. Da li se razumemo?

Recimo da postoji udruženje poljoprivrednika koje u članstvu ima 500 domaćinstava. Lokalne vlasti bi maksimalno ulagale u poljoprivredu, ne zato što vole poljoprivredu, već zato što svako domaćinstvo ima u proseku po četiri člana to je 2000 birača. Da ne govorimo o tome šta bi takvo udruženje moglo na tržištu, recimo da organizuje par kooperativa, da ugovora cenu proizvoda na veliko, da nabavlja repromaterijal na veliko, da organizuje preradu svojih proizvoda, da zakupi i pijace u Beogradu i većim gradovima…

Počev od 90-ih godina, na žalost ni do dan danas, ni jedna vlast nije podržala udruženja, daju na kašičicu” – navodi se u objavi UPP Pokreta za našu opštinu Malo Crniće.

Takođe dodaju da opština Malo Crniće podržava manifestacije što je kako kažu lepo, ali se postavlja pitanje – kome su te manifetsacije namenjene. Gde su mladi? – pitaju iz Pokreta:

“Svaka lokalna vlast je organizovala kancelariju za mlade, ali bez finansijske podrške takvo nešto pokazalo se neodrživim. I što je najgore počeli su da organizuju mlade koji su simpatizeri ili članovi vladajuće stranke, čime su diskriminisani oni koje politika i ne interesuje ili drugačije razmišljaju. Pre 10 godina u našoj opštini koja ima 19 sela, bilo je 12 KUD – ova. Danas ih ima tri ili četiri. Nema mladih i oni koji su ovde su diskriminisani, razočarani i planiraju beg. Spas su građanska udruženja, udruženja nas običnih građana koji ne žele da se bave politikom, nas koji imamo ideju da se nešto promeni, možda i energiju da se uključimo. Hajdemo da formiramo Udruženje 500, koje će učlaniti 500 poljoprivrednih domaćinstava, pa da vidite šta će da se dogodi” – poručuju iz UPP Pokreta za našu opštinu Malo Crniće.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top