Ko voli da putuje i pomaže drugima, idealan je volonter

Požarevac

Događaji

Ko voli da putuje i pomaže drugima, idealan je volonter

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Promocija međunarodnih volonterskih kampova okupila i mlade u Požarevcu.

Promocija je održana u Centru za kulturu Požarevac, a učesnici su imali priliku da postave pitanja u vezi sa organizacijom smeštaja, pitanjima bezbednosti i slično.

Između ostalog, imali su prilike da saznaju da se kroz volonterizam mogu steći prijatelji, ali i da se tako daje doprinos u rešavanju problema u lokalnim zajednicama.

Mladi istraživači Srbije već 29 godina podstiču mobilnost i aktivno učešće mladih kroz volonterski rad u Srbiji i inostranstvu u obliku međunarodnih radnih volonterskih kampova.

Razmena volontera se obavlja u okviru velikih svetskih mreža međunarodnih volonterskih kampova koje su deo UNESCO-vog koordinativnog komiteta. 

Volonterski servis Srbije smešta volontere na međunarodne kampove u inostranstvu, a zauzvrat prima inostrane volontere na kampove koje organizujemo u našoj zemlji.

Jedan od glavnih ciljeva radnog kampa je stvaranje kontakata između učesnika iz inostranstva i lokalnog stanovništva, čime se doprinosi boljem razumevanju naroda i kultura, prijateljstvu i miru. Volonteri su tako i učesnici u svakodnevnom životu, a ne turisti.

Time dobijaju potpuno drugačiju sliku zemlje u kojoj borave, posmatranu iz ugla samih stanovnika i u mogućnosti su da bolje upoznaju njihovu kulturu i običaje.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top