Ko hoće nađe način – projektima do boljih uslova za učenje

Malo Crniće

Društvo

Ko hoće nađe način – projektima do boljih uslova za učenje

Foto: Miljan Milojković

How Good Of A Friend Are You Really?

Do sada su, zahvaljujući aktivnostima projektnog tima, u smoljinačkoj školi obezbeđena sredstva za realizaciju dva važna projekta.

Značajan segment u organizaciji i funkcionisanju rada svake škole jesu i pojedinačni aktivi predmeta, stručna veća i timovi nastavnika i stručnih saradnika. Svi oni imaju za cilj da unaprede i poboljšaju rad učenika, njihov boravak u školi, saradnju sa roditeljima, institucijama...

U OŠ „Draža Marković Rođa“ u Smoljincu, posebnu ulogu ima Projektni tim škole. U situacijama kada su izvori finansiranja ograničeni ili nedovoljni da se podrže sve nastavne i nenastavne aktivnosti, u pomoć priskače - projektno finansiranje. Samo u ovoj kalendarskoj godini, škola je dobila odobrenje za realizaciju dva značajna projekta.

Prvi je u oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, a drugi je posvećen unapređenju zdravlja učenika. U saradnji sa opštinom Malo Crniće, škola je organizovala veliko sportsko takmičenje pod nazivom „Klinci olimpijci“, koje je okupilo nekoliko stotina učenika od 1. do 6. razreda sa teritorije cele opštine.

Drugi projekat je škola u Smoljincu realizovala u saradnji sa Ministarstvom pravde, kao prvi deo ranijeg predloga projekta za prevenciju i smanjenje posturalnih poremećaja kod učenika.

Zahvaljujući tom projektu, vrednosti preko 330.000 dinara, škola je obezbedila kvalitetne ormariće za sve učenike u matičnoj školi u Smoljincu i područnim školama u Šapinu i Malom Gradištu.

Projektni tim škole u sastavu Zorica Perić, nastavnica srpskog jezika i književnosti, Danica Pacikas, nastavnica muzičke kulture, Dušica Jovanović, nastavnica hemije, Miljan Milojković, nastavnik fizičkog vaspitanja i Tanja Jelenković, direktor škole, već planira naredne aktivnosti.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top