Književno veče niškog pisca Ivana Drajzla

Kostolac

Kultura

Književno veče niškog pisca Ivana Drajzla

Foto: Renata Minić

How Good Of A Friend Are You Really?

U Biblioteci u Kostolcu predstavljeni su romani „Vinča - Znamenje bogova" i „Vinča - Tajna Kurgana ".

Romani „Vinča - Znamenje bogova" i „Vinča - Tajna Kurgana " govore o vremenu vinčanske kulture, moćnom narodu koji je prvi u istoriji čovečanstva topio metal i čiji su trgovci vladali svekolikim znanjima i nepojmljivom mudrošću, kad je Vinča bila kulturni, ekonomski centar sveta.

 Autor je radnju romana vremenski smestio u doba neolita, oko 4700 godina pre nove ere. Bazirajući se na naučnim saznanjima, kroz pustolovno putovanje glavnih junaka, autor je prikazao kako je izgledao život u vinčansko doba na našim prostorima.

Ivan Drajzl, doktor je filoloških nauka i predavač na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Pirotu. Objavio dve zbirke pripovedaka (Priručnik za potrevljivanje, 2002, Ni seks, ni grad, 2007) i tri romana (Vinča - Znamenje bogova, 2015, Godina zveri, 2016, Vinča - Tajna Kurgana, 2017.) Bavi se i „stand up“ komedijom. Živi u Nišu.


Sa promocije o Vinči

Ovo veoma edukativno i interesantno veče održano je u organizaciji Biblioteke u Kostolcu, odeljenja Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović" Požarevac i Kulturno-sportskog centra Kostolac. Nakon književne večeri, pisac se pridružio ljubiteljima fantastike iz Kostolca na njihovom redovnom sastanku, gde je nastavljen razgovor o drevnoj vinčanskoj kulturi.


Nakon promocije Drajzl se družio sa Ljubitaeljima fantastike

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top