Kiša nije sprečila manifestaciju (FOTO)

Veliko Gradište

Događaji

Kiša nije sprečila manifestaciju (FOTO)

Foto: TOVG

How Good Of A Friend Are You Really?

Dan Dunava u petak održan Velikom Gradištu, uprkos nevremenu koje je zahvatilo ovaj kraj.

Opština Veliko Gradište po projektu sa Republičkom direkcijom za vode kao i projektu prekogranične saradnje Rumunija – Republika Srbija „Razmene i šanse u cilju razvoja turizma u našim okruzima” na interesantan način obeležila je dan reke Dunav.  

Manifestacija je počela u  gradskom parku prezentacijom kulinarskih specijaliteta ovog kraja.

Prolaznici su imali priliku da degustiraju hranu, čuju zanimljive priče o kultu hrane koji je u ovom kraju vrlo zastupljen... Pet ugostiteljskih objekata kroz svoju gastronomsku ponudu predstavili su hranu koju su pripremali virtuozi kulinarstva iz njihovih restorana. Na štandovima ugostitelja našla se lepo servirana domaća i strana kuhinja, specijaliteti sa roštilja i gotova jela koja se nalaze na menijima.


Praznik za sva čula

U  kulinarskom predstavljanju učestvovala su udruženja: Zlatna ruka (Đurakovo- Popovac), Ramski cvet (Ram), Udruženje žena Biskuplje, Moj Topolovnik i UŽ „Topolovčanke“. U prezentaciji starih zanata predstavilo se Udruženje starih i umetničkih zanata „Lira”

Dečija predstava „Dobro drvo” u izvođenju glumačke sekcije Fićfirići održana je u sali Kulturnog centra Vlastimir Pavlović Carevac. Interaktivna dramatizacija priče Šela Silverstajna oduševila je, kako najmlađe sugrađane, tako i roditelje, bake, deke kao i goste manifestacije.


Dečija predstava „Dobro drvo”

  Program je nastavljen kroz folklorne igre i pesme u izvođenju mlađe i pripremne grupe KUD-a „Moj zavičaj“ iz Topolovnika, kao i mlađe i pripremne grupe ANIP-a Vlastimir Pavlović Carevac iz Velikog Gradišta. Razigrana i vesela kola smenjivala su se pred prepunom salom Kulturnog centra. Program je zatvorio vokalni solista Petar Bulatović mini rok koncertom, a Dunavu u čast otpevane su najlepše rok balade.


Svoj doprinos obeležavanju Dana Dunava dali su i najmlađi folklorci ANIP Vlastimir Pavlović Carevac i KUD Moj Topolovnik

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top