Kazne za nesavesne korisnike parcela kraj puteva

Petrovac

Info

Kazne za nesavesne korisnike parcela kraj puteva

Foto: Ivan Jovanović

How Good Of A Friend Are You Really?

Petrovačka vlast odlučila da su korisnici parcela pored puteva dužni da održavaju kanalsku mrežu i uklanjaju rastinje pored njih, u suprotnom, čekaju ih kazne.

Po završetku jednog od najkraćih zasedanja petrovačkog parlamenta, održanog na Dan opštine, predsednik Milanče Aćimović  rekao je medijima da je najznačajnija bila odluka o nekategorisanim putevima na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi, inače  doneta po hitnom postupku.

„Ovaj problem je već nekoliko godina prisutan, pre svega problemi su mreža kanala i rastinje pored tih puteva. Ovom odlukom se precizno definiše čija je nadležnost, odnosno da su korisnici parcela pored ovih puteva dužni da održavaju kanalsku mrežu i da uklanjaju rastinje pored njih. Ukoliko vlasnici to ne urade, saobraćajni inspektor daje rešenje o izvršenju radova, a upravljač puta odrađuje radove na teret vlasnika parcele i kazna kod sudije za prekršaje iznosi od 10 hiljada dinara pa naviše“ rekao je Aćimović.

On je uputio apel vlasnicima parcela da u roku od 30 dana urede delove njiva koje izlaze na put, kako ne bi dolazilo do prijava od strane saobraćajnog inspektora.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top