Kampanja „Zdravi zubi u zdravoj porodici”

Braničevo

Zdravlje

Kampanja „Zdravi zubi u zdravoj porodici”

Foto: zzjzpo.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Nedelja zdravlja usta i zuba tradicionalno se obeležava u trećoj nedelji maja, od 1991. godine.

Ovogodišnja kampanja se obeležava od 14. do 20. maja pod sloganom „Zdravi zubi u zdravoj porodici.”

U organizaciji i sprovođenju kampanje učestvuju Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” sa mrežom instituta/zavoda za javno zdravlje i Stomatološki fakultet Univerziteta u Beogradu. 

Nosioci i koordinatori aktivnosti tokom Nedelje zdravlja usta i zuba na nivou okruga su okružni instituti i zavodi za javno zdravlje, a za teritoriju svake opštine službe stomatološke zaštite domova zdravlja, uz aktivno učešće privatne stomatološke prakse, lokalne zajednice, privatnog sektora i udruženja građana. 

www.zzjzpo.rs

Zavod za javno zdravlje Požarevac, kao i prethodnih godina, u saradnji sa domovima zdravlja na teritoriji Braničevskog i Podunavskog okruga podržava i organizuje pomenutu kampanju, u cilju informisanja stanovništva i sticanja znanja u vezi sa značajem i načinima očuvanja oralnog zdravlja.

Kao i prethodnih godina, u okviru kampanje, organizatori raspisuju konkurs za izbor najboljeg literarnog sastava i likovnog rada u okviru kampanje 28. Nedelja zdravlja usta i zuba. Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola.


 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top