Kameni princ je u stvari čovek stena

Kučevo

Život

Kameni princ je u stvari čovek stena

Foto: Facebook

How Good Of A Friend Are You Really?

Veliki humanitarac boravio u Ceremošnji i posetio Ivicu Jovića.

Naša priča o kamenom princu golubijeg srca, Ivici Joviću iz Ceremošnje kod Kučeva, mnoge je potresla. Igrom slučaja ili je pak to sudbina, priča je stigla do velikog humanitarca, Milorada Jurkovića, poznatijeg kao stolar Mile. 

To je onaj divni čovek koji pravi i poklanja stolice - hranilice za bebe. Naša priča www.ebranicevo.com ga je zaintrigirala i krenuo je sa suprugom Aleksandrom sa obronka Fruške Gore put Homolja. 

„Krenuli smo putem priče u Homoljske planine da nešto otkrijemo i da svoju radoznalost dopunim nekim stvarima i saznanjima. Ja sam Ivicu obišao i upoznao. Da, tog ,,kamenog čoveka“. Za mene je ovo nekako ružna reč, a da bih je ispravio reći ću da se kamen dobija iz stene! Stena je nešto jako i čvrsto. Ivica je takav. On, kao stena podnosi sve nevolje koje su ga snašle“, priča solar Mile. 

Stolar Mile je dopunio informacije do kojih smo mi prvobitno došli. Prvi simptomi te bolesti kod Ivice su se javili rano, kako majka kaže, u drugom razredu osnovne škole.


Stolar Mile na putu za Ceremošnju

Nekoliko puta je operisan i posle svake operacije stanje je bilo sve gore. Danas, Ivica teško stoji, koristi ruke, a lakat, šake i prsti su bukvalno ,,okamenjeni“, kao i kolena, kukovi, članci...  Govori, ali otežano. Živi sa majkom koja brine o njemu i mesečno na raspolaganju imaju 27 000 dinara. Kod doktora odlazi taksijem ili se snalazi, a ide samo kad ima neki veći problem, poput dekubita na nozi koji je skoro došao do kostiju. Od lekova sve kupuje, trenutno koristi Nimulid i Eritromicin.


Nimulid i Eritromicin lekovi koje uzima

„Da bi ostvario socijalnu i lekarsku pomoć, kakvu zaslužuje, trebalo bi, koliko sam shvatio, da obiđe komisije u Požarevcu i dobije mišljenje konzilijuma lekara, da bi ostvario pravo na recimo Nutridrink, koji smo mu mi doneli. Ali, koliko puta on u takvom stanju treba da putuje čak do tamo...?“ zapitao se Mile.

Za kratko vreme, ovi dobrotvori su upeli da nabave dva paketa Nutridrinka od po pola litra. Kako kaže Mile, nisu potrebni neki specijalni uslovi za čuvanje tog napitka, već suvo i hladno mesto, tako da mogu da se naprave zalihe, ali i dodaje i da za tim nema potrebe jer se on obavezao da Ivici donese još kada zatreba. No, Nutridrink nije jedino što nedostaje. Ivica kaže da mu pomaže Aloe Vera Gel, sok i čaj koje isto kupuju.


Nutridrink

„Mi njemu moramo pomoći, naravno ko to želi, jer, dok se medicinski to na neki način ne reši, mnogo će vode proteći Dunavom kako to obično i bude kod nas. Pozivamo sve vas u pomoć čoveku koji nije onaj kamen sa početka priče, nego čovek kao i svi mi. I da dodam na kraju, kamen nije samo običan, može da bude i dragi kamen pa čak i rubin, a on je simbol ljubavi. Mislite o tome“, poručuje našim čitaocima stolar Mile i sve zainteresovane da pomognu poziva da ga kontaktiraju preko Fejsbuk profila.


Uslovi u kojima Ivica živi

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top