Kajakaši uživali u „Gradištancu“

Veliko Gradište

Događaji

Kajakaši uživali u „Gradištancu“

Foto: TOVG

How Good Of A Friend Are You Really?

TID regata posetila gradić na tri vode.

Ove godine, oko 140 učesnika, najviše iz Nemačke, potom Austrije, Holandije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Švajcarske, Francuske i naravno Srbije, bili su gosti gradištanske opštine.

U gradskom parku, pažnju prolaznika privuklo je šarenilo šatora sa obeležjima različitih zastava iz čitavog sveta. Za sve učesnike bila je organizovana večera – pasulj „Gradištanac“, čime je ujedno najavljena i manifestacija posvećena ovom kulinarskom specijalitetu koja će se u gradskom parku održati 11. avgusta.


Kuvao se i Gradištanac

Najveća i najduža rečna regata na svetu traje 75 dana i za to vreme prevesla se preko 2.450 kilometara rekom Dunav. Regata je veoma popularna u svetu i pored učesnika iz podunavskih zemalja ima ih i sa drugih kontinenata. Svake godine, poslednjeg vikenda juna, regata kreće iz nemačkog grada Ingolštadta, a završava se početkom septembra u luci Sveti Đorđe u Rumuniji, na obali Crnog mora.

Organizator TID-a kroz Srbiju je Kajakaški savez Srbije, a podršku su između ostalih dali  Turistička organizacijaq i opština Veliko Gradište.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top