Juniorski rekorder Elzan Bibić bori se za pehar „Grand prix Požarevac“

Požarevac

Sport

Juniorski rekorder Elzan Bibić bori se za pehar „Grand prix Požarevac“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ulične trke „Grand prix Požarevac“ 55. put u Požarevcu kao deo oktobarskih svečanosti.

Podršku trci daje Sportski savez Srbije, a dolazak je najavio i generalni sekretar saveza Goran Marinković.

Požarevačke ulične trke su tradicionalne i na njih redovno dolaze najbolji atletičari. Ovogodišnje trke biće prilika za generalnu probu takmičara za ekipno prvenstvo u krosu 27. oktobra.

„Iz Novog Pazara, kao i obično, dolazi jaka ekipa, uvek spremni i najorganizovaniji kao klub.Dobili su i stazu, imaju jako puno zdrave dece tako da vrlo lako dolaze do kvalitetnih takmičara. Njihov takmičar Elzan Bibić, ponos Srbije, skoro je istrčao juniorski rekord, pet sekundi je popravio pređašnji, koji je držao Dragan Zdravković 40 godina, i time se svrstao u sami vrh juniorske atletike. Veliku borbu vodiće sa takmičarima iz Mađarske, a potom ekipom Etiopije.Mi ćemo pružiti šansu svakom našem detetu, od predškolskog uzrasta pa do najkvalitetnijih trka. Kružna staza  je dugačka 1000 metara“, rekao je Jovo Budimir, trener u Atletskom klubu „Požarevac“, koji 25 godina učestuje u organizaciji ovih trka.

 

Jovo Budimir, trener u AK Požarevac

 Nažalost, ove godine nećemo gledati izvanrednu Amelu Terzić, koja je bila povređena i sada polako počinje sa treninzima. Najverovatnije ćemo je gledati na Državnom prvenstvu i Evropskom krosu. Marija Stambolić, atletičarka ponikla u Požarevcu, dolazi iz Amerike da iskoristi Amelino odsustvo i osvoji pehar.


Plakat ulične trke

 Atletski klub „Požarevac“ će imati takmičare u svim mlađim kategorijama, koji su imali izvanredan nastup na krosu RTS-a, gde su pobedili čak i Pazarce.

„Seniora na žalost nema u AK „Požarevac“, što je tragedija malih mesta, jer nemamo mogućnost da ih zadržimo“, istakao je Budimir.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top