Još šira saradnja Srbije i Rumunije

Kostolac

Događaji

Još šira saradnja Srbije i Rumunije

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

U Arheološkom parku Viminacijum predstavljen je drugi poziv programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.

Iznos grantova je od 100 hiljada do milion evra, uz sopstveno učešće aplikanata od 15 odsto.

Teme ovogodišnjeg konkursa su kultura, turizam, zaposlenost i zaštita životne sredine.

„Sprovođenjem prekograničnih projekata kroz prethodne pozive doprinelo se zbližavanju ljudi i institucija kroz uspostavljanje platforme za dugoročnu saradnju u oblasti kulture, obrazovanja, turizma, životne sredine, socio-ekonomskog razvoja, nauke, što je učinilo bilateralnu saradnju Srbije i Rumunije dugoročno održivom.


Nakon skupa u Viminacijumu

U cilju dobrog iskorišćenja fonda iz poziva koji otvaramo, jasno je da moramo svi duboko da udahnemo, da vidimo gde smo, kakvi su nam prioriteti, koliko je ko od nas odgovoran i koliko možemo da računamo jedni na druge u nastavku saradnje i u kreiranju ideja koje poboljšavaju našu sudbinu”, rekao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

Ukupan iznos sredstava koji će nama biti namenjen u realizaciji zajedničkih projekata tokom 2018/2019. i 2020. godine je oko 20 miliona evra. Poziv je otvoren za tri regiona u Rumuniji (Timiš, Karaš Severin i Mehedinci) i šest okruga u Srbiji (Severnobanatski, Srednjebanatski, Južnobanatski, Borski, Podunavski i Braničevski).

Na konkurs se mogu prijaviti neprofitne organizacije, a rok za predaju dokumentacije je 1. februar 2018. godine.

Otvaranju ovog, drugog poziva, prisustvovali su partneri iz Rumunije i predstavnici Ministarstva za evropske integracije.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top