Još jedno vozilo za petrovačke vatrogasce

Petrovac

Događaji

Još jedno vozilo za petrovačke vatrogasce

Foto: E-Braničevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Vatrogasno - spasilačka jedinica u Petrovcu na Mlavi dobila vozilo za gašenje šumskih požara na nepristupačnim lokacijama.

Proširenjem voznog parka u velikoj meri je poboljšana bezbednost građana i imovine, jer se na ovom području beleži veliki broj požara na otvorenom. 

Specijalno vozilo je donacija opštini Petrovac na Mlavi. Primopredaji vozila su prisustvovali predsednik opštine Duško Nedinić, narodni poslanik Miletić Tića Mihajlović, pomoćnik predsednika opštine Saša Živojinović i predstavnici vatrogasno - spasilačke jedinice.

Sve prisutne pozdravio je Goran Đorđević načelnik Odeljenja za vanredne situacije Braničevskog okruga koji je istakao da je vozilo dobijeno od Ministarstva odbrane, a uz pomoć Sektora za vanredne situacije i opštine Petrovac na Mlavi.

„Vozilo je namenjeno gašenju požara na otvorenom prostoru, a takvo do sada nismo imali na ovoj teritoriji. Vozilo će biti od velike pomoći u zaštiti imovine i ljudi“.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić je poručio da je glavni zadatak lokalne samouprave da brine o svojim građanima:

„Ovo vozilo predstavlja novinu i ono će apsolutno poboljšati bezbednost pre svega naših sela. Do sada je bilo teško dopreti do terena koji su pod požarom ili ugroženi nekom drugom elementarnom nepogodom. U vremenima koja dolaze, sigurno ćemo zajednički učiniti sve pomognemo i vatrogasnoj jedinici i policijskoj stanici i svima koji brinu o bezbednosti naših građana“.

Narodni poslanik Miletić Tića Mihajlović je rekao da opština Petrovac na Mlavi ima dobru saradnju sa vatrogasno – spasilačkom jedinicom i to je dobar primer brige lokalne samouprave za ono što je potreba građana. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top