Još jedna teretana na otvorenom

Požarevac

Događaji

Još jedna teretana na otvorenom

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Omiljeno izletište i prava oaza za poštovaoce prirode oplemenjena je novim sadržajem za ljubitelje sporta i zdravog života.

Pre par dana zvanično je, Požarevljanima na korišćenje predata teretana na otvorenom u Ljubičevu, a isti sadržaj sada mogu koristiti i na brdu Čačalica. 

Nekoliko ranije postavljenih sprava su vremenom propale, jer  su se nalazile na delu koji je često bio pod vodom nakon kiša, a samim tim veći deo godine nisu mogle ni da se koriste.

„Ovde smo postavili devet preostalih sprava, plus tri koje smo preneli sa mesta na kome je bila ranije teretana na otvorenom. Momci i devojke koji su tamo vežbali pokrenuli su inicijativu da se to obnovi i izašli smo njima, ali i ostalim građanima u susret. Novina je da imamo jednu spravu koja je namenjena za osobe sa invaliditetom i molim sve ostale da je ne koriste. Dve izbetonirane površine postavili smo na molbu vežbača koje smo jednom zatekli ovde, a koje će služiti za sklekove. Sledeće godine tu postavljamo tartan podlogu, da im bude još ugodnije“,  kazala je Svetlana Milutinović, pomoćnica gradonačelnika za urbanizam. U planu je i dodatno ozelenjavanje ovog prostora što će ga učiniti još prijatnijim za boravak i rekreaciju.


Već su stigli vežbači

Teretane na otvorenom u Ljubičevu i na Čačalici koštale su nešto manje od 2,5 miliona dinara, ali, po rečima gradonačelnika Baneta Spasovića, na to ne treba gledati kao na trošak, već ulaganje u zdravlje građana.

„Vidimo da mnogi već koriste trim stazu i teretanu u Ljubičevu i uveren sam da smo učinili pravu stvar. Evo i ovde na Čačalici ima mnogo vežbača, a u narednom periodu nešto slično ćemo postaviti i u centru Kostolca, ali i u mesnim zajednicama koje pokažu interesovanje za ovakvim sadržajima“, rekao je Spasović.


Gradonačelnik Bane Spasović sa saradnicima

Ovaj projekat je, kako je navela Ana Miljanić, član Gradskog veća za sport, samo jedan deo vizije gradskog rukovodstva o važnosti izgradnje sportske infrastrukture, kako za profesionalne sportiste tako i za rekreativce.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top