Još jedan lov na bakarnu lisicu u Kamenovu (FOTO)

Petrovac

Događaji

Još jedan lov na bakarnu lisicu u Kamenovu (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Kamenovo kod Petrovca na Mlavi poznato je kao selo pčelara, ali ima i dugu lovačku tradiciju.

Već 26 godina u Kamenovu se organizuje republička manifestacija „Lov na bakarnu lisicu“. Kamenovska lisica je bakarna, zato što su se u ovom kraju nekada nalazili rudnici bakra, te je po tome i lisica dobila naziv „bakarna“.

Ovogodišnja manifestacija okupila je preko 100 lovaca iz raznih krajeva Srbije i Republike Srpske. Posle tradicionalnog jutarnjeg lovačkog doručka, okupljenim lovcima su se obratili predsednik Lovačke sekcije Kamenovo, Miroslav Živadinović, i predsednik Lovačkog udruženja „Trest“, Nenad Životić.

 „Želim da se zahvalim svima što iz godine u godinu činite da ova manifestacija bude lepša, bolja i masovnija. Zahvaljujem se na gostoprimstvu domaćinima, sekciji Kamenovo i ljudima iz Kamenova, manifestacija je iz godine u godinu sve bolja i bolja. Želim vam uspešan lov i boravak u Kamenovu i proglašavam 26.“Lov na bakarnu lisicu“ otvorenim“, rekao je Životić.

 

Nenad Životić, predsednik LU Trest

Lovci raspoređeni u više grupa u okolini Kamenova, pokušali su lisice da nadmudre sistemom hajke i čeke, ne bi li ih isterali iz jazbina.S obzirom na brojno stanje i borbenu opremljenost lovaca, lisice su se pokazale kao bolji taktičari, iako su imale nekoliko gubitaka, ali su ovaj put lošije prošli šakali. Odstreljene su tri lisice i četiri šakala.

Lovci kažu da odstrel na ovakvim manifestacijima nije prioritetan, već je bitnije ono treće poluvreme - druženje posle lova. Organizovana je i bogata lutrija gde je prva nagrada bio automobil marke „Golf 1“.

Lovačka zabava u Domu kulture u Kamenovu trajala je do duboko u noć.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top